Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

PRIZNAO

Janko: Izgubio sam samopouzdanje!

Autor: Ekipa Alo! | 17.03.2013 - 08:45:00h | Komentara: 0

Počelo je savršeno za Janka Tipsarevića u 2013. Prvo je pao turnir u indijskom gradu Čenaju, uzeta je nova titula, onda je dogurao i do osmine finala Australijan opena, međutim, onda se zaređala crna serija. Tipsa je po pravilu padao u prvim mečevima u Monpeljeu, Marselju, Dubaiju i Indijan Velsu.

Janko Tipsarević

Janko Tipsarević | Foto: FoNet / EPA

- Nema potrebe da vas lažem, nedostaje mi samopouzdanja. Četiri poraza u nizu, to mi se nije desilo dugo. Povredio sam se na Australijan openu, do Monpeljea je bol prestao, ali napravio sam grešku igrajući jer nisam bio zaista spreman. Nisam imao dovoljno treninga, dovoljno kondicije, a nekada ni u žrebu nisam imao sreće. Izgubiš te mečeve i posle izgubiš samopouzdanje. Sa druge strane, zaista sam srećan jer konačno nemam bolove, kondicioni trener je zadovoljan mnome. Treniraću vredno za Majami, jer volim tu da igram - rekao je Janko.


Ove godine ITF planira uvodi dosta noviteta, a među njima su i biološki pasoši. Srpski teniser tu ne vidi ništa loše.

- Nemam problem da me testiraju koliko god hoće. S druge strane, ne znam koliko je pameto pričati o tome kako neko koristi nedozvoljene susptance, jer ako igrate turnir negde na 1.000 metara nadmorske visine, a naredne nedelje negde drugde, uvek postoji mogućnost da se razbolite i tada se krvna slika mnogo menja.

S druge strane, pravilo ATP o 25 sekundi, kao i većinu ostalih tenisera, Janka veoma ljuti:

- Ne dopada mi se to. Sudije bi trebalo da imaju više slobode da upozoravaju igrače kada neko pretera, ali često imate nekih neverovatnih dugih poena, kao kad igraju Đoković i Nadal, i ne možete da očekujete da se neko oporavi i spremi za igru u roku od 25 sekundi. Mislim da će se smanjiti kvalitet tenisa ako se to pravilo bude rigorozno primenjivalo.

Ono što je interesantno jeste da se na čelendžerima trenutno ispituje pravilo po kome nema neca.

- Morao bih da isprobam to i da vidim kako bih se osećao. Pravilo o 25 sekundi neko voli, neko ne voli, ali ima očigledan cilj - da se igra ubrza, da navijačima bude zanimljivije. Ali ne razumem koji je cilj ukidanja neca, ne znam šta će postati bolje zbog toga - smatra Tipsarević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP