Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

SRBI SE BORE ZA VISOK PLASMAN

Janko juri osvetu, a Ana iznenađenje!

Autor: | 02.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

U 2013. godini smo navikli da u završnicama grend slemova gledamo samo Novaka Đokovića, ali kako su krenuli u Njujorku, srpski teniseri imaju realne šanse da na ovogodišnjem US openu ostave dublji trag. Janko Tipsarević je jedan od njih, pošto je drugi reket Srbije konačno pronašao ritam nakon loših rezultata ove sezone. Tipsa se plasirao u osminu finala i danas će se za četvrtfinale boriti protiv uvek neugodnog Davida Ferera.

Ponovo u formi: Tipsarević

Ponovo u formi: Tipsarević | Foto: AP

Tipsarević i Ferer su se prošle godine sastali na istom ovom mestu, ali u četvrtfinalu, i nakon četiri i po sata fenomenalnog meča, slavio je Španac u tajbrejku petog seta. Obojica rivala igru zasnivaju na borbi do poslednjeg daha, pa je jedno sigurno - čeka nas novi maraton u Njujorku! Janko u meč ulazi kao autsajder, što će mu sigurno prijati kako bi dočekao osvetu za prošlogodišnji poraz. U međusobnim susretima Ferer vodi sa 4:1, a jedinu pobedu Tipsarević je ostvario na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.


Muči se, ali pobeđuje: Ana Ivanović

Muči se, ali pobeđuje: Ana Ivanović | Foto: Reuters

Pored Janka, i Ana Ivanović će pokušati da ostvari plasman u četvrtfinale US opena, ali pred njom je mnogo teži zadatak jer će sa druge strane mreže imati drugog nosioca, Viktoriju Azarenku. Beloruskinja igra sjajno u Njujorku i bila bi prava senzacija kada bi je Ana izbacila iz konkurencije za pehar, pošto se svi teniski stručnjaci slažu da će se u finalu sastati Azarenka i Serena Vilijams. Ipak, Ivanovićeva zna kako do pobede protiv Azarenke jer je do sada to dva puta učinila u dosadašnjem toku karijere. Doduše, Beloruskinja ima dva trijumfa više.


Kasno sinoć Novak Đoković je odigrao meč treće runde protiv Žoaa Souze, dok je Jelena Janković nastupila u osmini finala protiv Kineskinje Na Li.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP