Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NIJE SE PLASIRALA

Jelena ne ide u finale Majamija!

Autor: FoNet | 28.03.2013 - 21:12:00h | Komentara: 0

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira premijer serije u Majamiju, pošto je večeras u polufinalu izgubila od Ruskinje Marije Šarapove u dva seta - 6:2, 6:1.

U duelu koji je trajao 63 minuta, Janković nije uspela da pruži jači otpor drugoj teniserki sveta, ali nastupom u Majamiju može da bude sasvim zadovoljna, jer je popravila plasman na WTA listi za pet mesta i od ponedeljka će biti 19. igračica sveta.

Ne veruje kako su je dočekali u rođenoj zemlji:  Jelena Janković

Jelena Janković | Foto: FoNet - AP

Šarapova je poslednjih 11 mečeva, odigranih u Indijan Velsu i u Majamiju, dobila bez izgubljenog seta i danas je bila veliki favorit, ali treba reći da organizatori nisu imali previše sluha za Jelenu, koja je juče duel protiv Roberte Vinći završila nešti pre 23 časa, pa joj nije ostavljeno
mnogo vremena za oporavak.
To, naravno, nije razlog zbog kojeg je izgubla, ali bi srpska teniserka sigurno odigrala bolje da je igrala poslednji meč današnjeg progama.
Šarapova je potvrdila da je u izvanrednoj formi i od početka meča je nametnula žestok ritam, koji Jelena nije mogla da prati.
Ruskinja je koristila svaku priliku da napadne, a udarci su joj bili veoma snažni i izuzetno precizni i lako je nizala poene.
Janković je u devet servis gemova protivnice osvojila samo 11 poena, a ukupno je u meču osvojila dvostrko poena manje od Šarapove (59-29), pa su tri gema bila sve što je uspela da uradi.
Šarapovoj će ovo biti peto finale turnira u Majamiju, a do prve titule pokušaće da dođe u duelu protiv pobednice drugog polufinala u kome se sastaju Amerikanka Venus Vilijmas i Beloruskinja Viktorija Azarenka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP