Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

Poraz srpske teniserke u trećem kolu US opena

Jelena nema lek za Radvansku!

Autor: S. Vrakela | 02.09.2012 - 21:43:00h | Komentara: 0

Pružila je Jelena Janković sve što je mogla, ali to nije bilo dovoljno da se obezbedi plasman u osminu finala US opena. Za nijansu bolja od srpske teniserke u trećoj rundi bila je Poljakinja Agnješka Radvanska, koja je slavila u dva seta (6:3, 7:5) i zakazala duel sa Italijankom u formi Robertom Vinči.

Pokupila stvari i napustila Njujork: Jelena Janković

Pokupila stvari i napustila Njujork: Jelena Janković | Foto: Reuters

Druga igračica sveta je bolje ušla u ukupno četvrti okršaj s Jelenom i brzo povela sa 3:1. Međutim, Jankovićeva se nije predavala, uzvratila je brejkom i imala 30:0 na svoj servis. To ipak nije bilo dovoljno da se izjednači rezultat, pa je do kraja prvog seta bila u jurnjavi za rezultatom. Poljakinja nije radila ništa spektakularno, ali je bolje servirala i što je još važnije manje grešila (sedam grešaka naspram Jeleninih 16), to je bilo sasvim dovoljno za 1:0 u setovima - 6:3.


Agnješka Radvanska

Agnješka Radvanska | Foto: Reuters

Druga igračica Srbije, a 30. favorit u Njujorku, zaigrala je bolje u nastavku. Gubila servise, ali ih ekspresno i vraćala, da bi prvi put imala lepu priliku da izjednači rezultat u setovima pri vođstvu 5:4. Ali tada Radvanska pronalazi sjajan ritam na servisu i ne pruža Jeci nikakvu šansu. To kao da je poremetilo Džej Džej, koja gubi naredni servis gem, a onda i servis protivnice za eliminaciju s poslednjeg grend slem turnira u sezoni. Ostaje žal zbog poraza jer je posle mnogo meseci tavorenja u dobrom raspoloženju stigla na „Flašing medouz“ spremna da napravi dobar rezultat. Što se tiče Agnješke, ona će se za ulazak u četvrtfinale boriti sa italijanskom teniserkom Robertom Vinči.


Naša preostala predstavnica u singlu Ana Ivanović svoj meč trećeg kola odigrala je kasno sinoć protiv domaće igračice Sloun Stivens.

Danas Novak i Janko na terenu

Srpski dvojac Novak Đoković i Janko Tipsarević danas treba da izađu na terene „Flašing medouza“ u Njujorku. Noleta očekuje dvoboj trećeg kola protiv Žilijena Benetoa (17), a Tipsarevića meč sa Slovencem Gregom Žemljom (ne pre 21).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP