Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

POLITIČARI IZ KRALJEVA UMEŠANI U SRAMNU RASPODELU ULAZNICA ZA TENISKI SPEKTAKL

Karte za Noleta delili švalerkama!

Autor: U. Danilović | 03.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 17

Velika afera drma Kraljevo! Gde su nestale ulaznice za Dejvis kup meč Srbija - Hrvatska? Prvi je Novak Đoković postavio ovo pitanje izjavivši da je reč o pravom “kriminalnom delu”, nakon što je saznao da su od 2.800 karata u rukama Kraljevčana završile svega 162 ulaznice (54 kompleta sa po tri karte)!

Novak sa bratom Đorđem, dan pred polazak za Kraljevo

Novak sa bratom Đorđem, dan pred polazak za Kraljevo | Foto: Petar Dimitrijević

U čitavu priču uključila se i lokalna policija, koja je počela da istražuje ko je odgovoran za nezapamćenu muljažu od koje su pojedinici, očigledno, dobro profitirali.

Pregrad Petronijević

Pregrad Petronijević

Petronijević: Kolateralna sam šteta

Predrag Petronijević, predsednik Teniskog saveza zapadne Srbije, rekao je da se oni nisu bavili prodajom karata i da ne znaju koliko je otišlo u prodaju, a koliko je podeljeno.
- Ne bavim se kartama, ja sam u celoj ovoj medijskoj priči kolateralna šteta. Ne znam ko je zadužen za podelu karata!N. B.

Prvi na listi osumnjičenih je Kraljevčanin Predrag Petronijević, predsednik Teniskog saveza zapadne Srbije, koji je juče saslušan u policiji. U njegovim rukama je, kako nezvanično saznajemo, završilo sledovanje od oko 900 karata.
Petronijevićeva je obaveza bila da najveći deo prosledi na blagajne Hale sportova, što se nije desilo. Prema priči Kraljevčana koji su se juče javili redakciji “Alo!”, kompleti karata su uglavnom završili kod sponzora, ali i lokalnih političara! Oni su, navodno, ovo dragoceno parče papira prosleđivali članovima familija, suprugama, deci... Neki od alavih lokalnih činovnika sa partijskim knjižicama su prepoznali da je mesto kraj teniskog terena možda i idealan poklon i za njihove švalerke!

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Petar Dimitrijević


Dok policija utvđuje odgovornost Nenada Petronijevića i njemu bliskih ljudi iz političkog vrha grada Kraljeva, lokalno stanovništvo je ogorčeno. Svestan je toga i gradonačelnik grada na Ibru Tomislav Ilić, koji je za “Alo!” izjavio da malverzacije pojedinaca nanose ogromnu štetu Kraljevu, koje nije imalo dodir sa pomenutim ulaznicama.

- Nama, kao gradu, nisu pripale karte, iako aktivno učestvujemo u organizaciji meča. Iz našeg budžeta izdvojeno je 11 miliona dinara za logistiku - dvoranu i smeštaj obe reprezentacije, a onda neko baci ljagu na sav naš trud. Građani su ogorčeni, upiru prstom u nas, a mi s celom ujdurmom nemamo nikakve veze.

Gradonačelnik Ilić

Gradonačelnik Ilić

Pitajte za karte ljude iz Teniskog saveza, jer po ugovoru 70 odsto ulaznica je pripalo njima, a preostalih 30 odsto je završilo u rukama Nenada Petronijevića. Razočaran sam što smo u Kraljevu umesto spektakla dobili aferu ozbiljnih razmera. Na policiji je da utvrdi ko je krivac - izjavio je Tomislav Ilić za naš list.
Nebojša Simović, načelnik Raškog okruga, kojem pripada i grad Kraljevo, takođe se uzda u istražne organe.

- Postoje institucije i organi koji mogu da svakog trenutka utvrde da li je bilo preprodaje i zloupotrebe u vezi sa kartama za teniski meč. Ako jeste, neko će morati da odgovara za to - rekao je Simović za Betu.
Pored političara, karte su dobijali i firme poput Elektrosrbije i “Telekoma”...

Građani Kraljeva ogorčeni zbog afere oko Dejvis kupa

Građani Kraljeva ogorčeni zbog afere oko Dejvis kupa

Kod tapkaroša karte 200 evra!


Tapkaropši već trljaju ruke. Iako nije jasno kako su se dokopali karata, oni ulaznice nude po ceni od 200 evra po kompletu. Nakon što je afera otkrivena, kupovina na ovaj način je postala opasna.


Krivica i u TSS


Krivica za aferu s kartama u velikoj meri pripada Teniskom savezu Srbije jer, očigledno, nije dovoljno dobro kontrolisao distribuciju dela ulaznica koje je dodelio Teniskom savezu zapadne Srbije. TSS se juče ograđivao od fantomskog nestanka karata, ubeđen da nikakvih malverzacija nije bilo (!?). Svoj deo od 70 odsto ulaznica je pravdao time da su te karte prosleđene ITF-u, sponzorima, hrvatskoj reprezentaciji, gradu Kraljevu, pa sad čitav nesporazum prebacuje na domaćina Dejvis kup meča koji je na programu od 6. do 8. marta.


Biće pušteno još 450 karata


Teniski savez Srbije objasnio je da se na blagajnama, zapravo, našao samo manji broj ulaznica, najavljujući da će ove nedelje u prodaju biti pušteno još 450 karata (150 kompleta).


Stefanović: Istražujemo!


Zbog skandala sa kartama, oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
- Nakon sumnji koje je izneo Novak Đoković o postojanju neregularnosti prilikom prodaje karata za meč Dejvis kupa u Kraljevu, policija je započela detaljnu istragu u kojoj će biti saslušani svi koji su imali veze sa organizacijom i prodajom karata. U najkraćem mogućem roku biće obavljene sve istražne radnje koje treba da utvrde da li je u ovom procesu bilo zloupotreba i kršenja zakona - rekao je Stefanović.

Poslednji komentari
  • Bulvaj Vreme: 03.03.2015 08:23h

    Pa predsednik skupstine grada Kraljeva i njegov sin su objavili gomilu karata za Davis cup na svojim facebook profilima dva dana pre zvanicne prodaje i hvalili se time,sto se da i proveriti, dok smo mi obicni smrtnici o kartma mogli samo da sanjamo!

  • mima Vreme: 03.03.2015 09:04h

    SRAMOTA, da veca ne moze biti. SRPSKA POSLA!. Kod nas vise nista ne moze da se uradi na posten nacin. Tolike godine unazad, radilo se sve i svasta, tako da rec "posteno" vise nije u nasem vokabularu, iliti recniku. STRASNO! DOKLE VISE?

  • ja Vreme: 03.03.2015 09:08h

    ccccc... imali nesto regularno da se uradi u nasoj jadnoj srbiji?

  • malac Vreme: 03.03.2015 09:33h

    sad bi bilo najbolje kad bi se naso neko pametan i lepo proglasi karte nevazece oni koji su kupili na blagajni mogu da ih zamene a ostali cao i pustite druge u prodaju ali nece biti tako jer ovo je drzava SRBIJA u kojoj se jedva ceka neka mogucnost za malverzacije a posle kad prodje nikom nista a da kod tapkarosa su karte koje su dobili od njih da bi vise zaradili

  • pc Vreme: 03.03.2015 11:45h

    Pa ako su vasi onda nije bilo neregularnosti, a ako su njihovi onda je bilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP