Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NOLE IZBACIO MARIJA I PLASIRAO SE U FINALE ROLAN GAROSA

Korak do sna!

Autor: P. Vuković | 07.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Novak Đoković je na korak do ostvarenja sna! Najboljem teniseru sveta preostalo je još da danas (15) pobedi Švajcarca Stena Vavrinku u velikom finalu i da upotpuni kolekciju grend slemova, pošto u njegovim vitrinama nedostaje samo Rolan Garos.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Tanjug/ AP

Ali krenimo redom. Nole je posle “dva dana jahanja” uspeo da prebrodi prepreku u vidu Endija Marija (6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1), koji se pokazao žilavijim protivnikom nego što je delovalo posle uvodna dva seta. Poveo je Nole sa 2:0 još u petak, Mari uspeo da se vrati u život, pa je usledio nastavak u subotu, pri vođstvu Srbina od 2:1. U četvrtom setu, Škot je igrao kao u transu, napravio brejk u 11. gemu i došao čak do petog seta, ali je tada stao. Tačnije, kada je bilo najbitnije, Nole je demonstrirao kako se igra vrhunski tenis, prepustivši mu samo jedan gem - 6:1! Bila je to Novakova 28. pobeda u nizu.
- Nadao sam se da bih mogao u tri seta da završim meč, ali je Mari još jednom pokazao da je veliki borac. Igrao je sjajno u trećem i četvrtom setu. Publika je želela da meč potraje duže, navijali su za njega, ali je to ponekad frustrirajuće, kad nemaš podršku, a potrebna ti je. Bio je to iscrpljujući duel, ali ostalo mi je snage za današnje finale. Ostaviću poslednji atom na terenu - poručio je Nole, koji protiv Vavrinke ima skor 17:3.
Ali u finalu grend slem turnira sve se zaboravlja.
- Igrao je izvrsno ovaj turnir, pobedio je i Federera i Congu. Da bih pobedio, moram da nađem ravnotežu između defanzive i strpljenja na jednoj, kao i ofanzive u trenucima kada je to neophodno - kazao je Novak.
Poslednji komentari
  • stanika Vreme: 07.06.2015 13:58h

    Danas titula Srbija uz tebe.Nole kralj!!!Srecno !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP