Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

SRPSKI TENISER SE POSLE GODINU DANA VRAĆA NA TEREN

KRAJ PAKLA za Troickog!

Autor: P. Vuković | 20.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Godina dana pakla za Viktora Troickog je završena! Srpski teniser igraće od sutra na turniru u švajcarskom Gštadu (19.-27. jul) posle 12-mesečne suspenzije od ITF zbog kršenja antidoping pravila. Nekada 12. reket sveta, takoreći, čeka novi početak karijere, pošto startuje sa 842. pozicije sa samo 20 bodova.

Praktično kreće  od nule: Troicki

Praktično kreće od nule: Troicki | Foto: Profimedia

Viktor je dobio specijalnu pozivnicu za turnir iz kategorije 250, inače ne bi mogao da igra u Gštadu zbog veoma niske pozicije na ATP listi. Kako je rekao za “Alo!”, o prošlosti ne želi više da razmišlja, već o onome što je ispred njega, a to je povratak u Top 50.


- Počinjem sa igrama konačno, drago mi je što su mi organizatori dali “vajld kard”, zahvalan sam im. Gledaću da je iskoristim na najbolji način. Verujem da sam fizički spreman i da ću znati da odgovorim izazovima - rekao je Troicki.

U trenutku suspenzije, Troicki je bio 53. teniser sveta, ali je doživeo da se sada nađe u istom košu sa igračima, mahom početnicima, koji tek krče put ka svetskom vrhu. Profesionalac je od 2006. godine, ima 28 godina, ipak, ovo će mu doći kao novi početak.

- Uh, nekako mi je sada sve drugačije nego pre suspenzije. Osećam se kao da počinjem iznova, neobično mi je, ali profesionalac sam, navići ću se na to i brzo se vratiti na staro, nadam se - poručio je Viktor.

Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup nacionalnog tima, dodao je da je Troickom cilj da do Australijen opena u januaru 2015. godine bude u glavnom žrebu.

- Troicki je tražio “vajld kard” u hrvatskom Umagu, ali je nije dobio, dok su Švajcarci izašli u susret. To je bila “pomoć prijatelja” i narednih meseci verovatno će moći da igra samo po specijalnom pozivu. “Kat of” (najniži plasman igrača za kvalifikacije) za mnoge turnire je veoma visok.
Tako, recimo, za masters morate da budete među 100 igrača, grend slem je nešto blaži, tu morate da budete do 250. pozicije. Razočarani smo time, jer mnogi igrači koji su bili suspendovani nisu krenuli ovako nisko kao Viktor, samo je on nagrabusio - rekao je Obradović za “Alo!”.

Viktor Troicki


- Rođen: 10.2.1986. u Beogradu
- Najbolji plasman u karijeri: 12. na svetu
- Plasman u trenutku suspenzije: 53.
- Trenutna pozicija na ATP listi: 842.
- Zarada u karijeri: 4,5 miliona dolara.

Pomaže  Viktoru:  Bogdan Obradović

Pomaže Viktoru: Bogdan Obradović | Foto: Profimedia

Velika pomoć od Noleta

Troicki iskazuje veliku zahvalnost Novaku Đokoviću. Najbolji teniser sveta bio je velika podrška Viktoru u teškim trenucima, a često su njih dvojica i sparingovali tokom prethodnih godinu dana.
- Biću zahvalan Novaku na značajnoj podršci koju mi je pružao. Kada god se pripremao za turnire, uvek me je zvao - rekao je Troicki.
O njihovom drugarstvu najbolje svedoči i da je Viktor bio na Noletovoj svadbi na Svetom Stefanu sa devojkom Sofijom Milošević.

Poslednji komentari
  • Mina Vreme: 20.07.2014 21:57h

    Sad pokaži šta znaš, a znaš mnogo!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP