Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

BRAVO, NOLE

Kralj je u finalu

Autor: S. V. - D. O. | 05.07.2013 - 23:36:00h | Komentara: 0

Još korak je ostao Novaku Đokoviću da drugi put postane kralj vimbldonske trave! Nole je juče u veoma teškom, ali i krajnje uzbudljivom i kvalitetnom polufinalu savladao sjajnog Huana Martina del Potra rezultatom 7:5, 4:6, 7:6 (2), 6:7 (6), 6:3 i tako izborio sutrašnji megdan sa boljim iz duela Janovic (Poljska) - Endi Mari (Velika Britanija), koji je igran kasno sinoć.

Uvodni set obeležili su serveri, sve do šestog gema koji je trajao punih 10 minuta. Tu je Novak prvi put zapretio, imao i jednu brejk loptu, ali se Delpo izvukao i zadržao svoj servis.

Đoković trijumfovao nad Del Potrom

Đoković trijumfovao nad Del Potrom | Foto: Reuters

Ono što nije bilo dobro u Noletovoj igri je bekhend, jer je tim udarcem napravio većinu svojih neiznuđenih grešaka (12). Veoma čudno, ako se zna da je taj njegov udarac najbolji na svetu. Srećom, servis je bio na nivou i upravo servis ga je držao podalje od potencijalnog brejka Del Potra.
Ali, koliko smo to puta rekli za Srbina - najbolji kad je najteže! Đoković pravi brejk za 7:5 i nastavlja turnir do tog trenutka bez izgubljenog seta.

Gotovo preslikan prvi set videli smo i u drugoj deonici igre, ali nažalost s potpuno drugačijim ishodom.

Del Potro: Poraz nije lako podneti

Del Potro: Poraz nije lako podneti | Foto: AP - Fonet

Ponovo je Novak u šestom gemu imao brejk prilike, čak četiri, ali nije iskoristio nijednu, pa je Argentinac to znao da kazni u narednom gemu na servis srpskog tenisera, kada ga je brejknuo bez izgubljenog poena. Do kraja su obojica zadržali servis, pa je Argetinac slavio u drugom setu - 6:4.
Kakav treći set!
Bez obzira na povredu kolena, Del Potro nastavlja da udara lopticu kao maljem. Argentinac se sjajno kreće, vrlo dobro riternira i što je najčudnije od svega - dobija poene posle dugih razmena udaraca s osnovne linije. Moralo se u taj-brejk u kojem je Nole zadržao prefektan učinak na ovogodišnjem Vimbldonu i slavio sa 7:2 za vođstvo u setovima od 2:1 (7:6).

I u četvrtom setu - drama! Ovoga puta sa srećnim krajem za Argentinca koji je bio pred porazom kada je Nole drugi put servirao na 6:4 u taj-brejku. Ipak, Delpo je vratio mini-brejk, a potom osvojio i tri naredna poena za 8:6 i pobedu u četvrtom setu - 2:2.

Ipak, Nole još jednom pokazuje da je psihički najjači igrač današnjice. U igri živaca dobija još jedan set, uzevši protivniku brejk u osmom gemu deonice. Za kraj Nole je smogao snage da posle gotovo pet sati igre dobije svoj gem iako je i u njemu gubio sa 0:30 i 30:40...

Šta reći na kraju osim - kralj je pred krunisanjem!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP