Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

POLICIJA OBELODANILA KOD KOGA SU ZAVRŠILE ULAZNICE ZA DEJVIS KUP MEČ

Lokalni šerifi maznuli karte!

Autor: M. Z. - J. P. | 04.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 5

Svi oni koji su imali želju da ispoziraju u kraljevačkoj Hali sportova i da se na mufte nacrtaju na teniskom spektaklu Srbija-Hrvatska, dobro će razmisliti da li će uopšte i doći na sportski događaj decenije u gradu na Ibru, s obzirom na to da je MUP Srbije razrešio fantomski nestanak ulaznica zbog kojih su obični smrtnici ostali uskraćeni da vide Novaka Đokovića i kompaniju.

Novak  Đoković je juče prvi put trenirao u Kraljevu

Novak Đoković je juče prvi put trenirao u Kraljevu | Foto: Tanjug

Velika afera je delimično razrešena jer je ministar Nebojša Stefanović na uvid javnosti dao spisak javnih preduzeća i pojedinaca koji su bez čekanja pred blagajnom dobili komplete ulaznica kojim su već čašćavali familiju, decu, pa i švalerke. U Kraljevu je ovih dana važilo pravilo: ako imaš karte, opasna si faca u gradu!

Pogledom na spisak privilegovanih uočavamo da su u prvom redu mesto u Hali sportova obezbedili lokalni moćnici, raznorazni političari, kompanije kojima po logici stvari i pripada ulaznica, ali su među njima i pojedine firme kojima su kraljevački šerifi pomogli da se preko veze dočepaju vrednog komadića papira.
 
Istina, na pomenutom spisku su i očekivani zaslužni sportisti i funkcioneri, ali neki od njih su baš preterali. Najbrojniji su predstavnici “Elektrosrbije” iz Kraljeva (300 kompleta), Nebojša Simović, načelnik Raškog okruga (ćapio 250), dok je gradonačelniku Kraljeva pripalo 100 kompleta ulaznica.

Jedan deo ukupnog kontigenta ulaznica, oko 800 komada, odvojen je, prema pravilima, za Teniski savez Hrvatske i ITF. Kako je objasnio ministar, za meč Dejvis kupa štampano je ukupno 3.228 kompleta karata, a od tog broja, 2.428 kompleta karata bilo je namenjeno prodaji. Ipak, samo 107 kompleta se našlo na biletarnicama, dok bi 190 kompleta trebalo da bude pušteno u prodaju u petak, na dan početka teniskog okršaja Srba i Hrvata.

Ostatak od 2.131 kompleta dat je fizičkim i pravnim licima, a tek treba da se utvrdi na koji način su se karte prodavale.

Transparentno: Nebojša  Stefanović

Transparentno: Nebojša Stefanović | Foto: MUP


- Ono što smo do sada utvrdili, uglavnom se radilo o pretprodaji ili avansnoj prodaji jednog dela karata. Sada se radi i na utvrđivanju svih drugih okolnosti i ne želimo da niko u javnosti ostane uskraćen za istinu u ovom slučaju - ko je kupovao karte, od koga, na koji način. I kraljevačka policija dala je dobar doprinos, celu noć su ispitivali i isleđivali, kako bismo vrlo brzo mogli da dođemo do rezultata istrage - rekao je Stefanović.

Tomislav Ilić,  gradonačelnik Kraljeva

Tomislav Ilić, gradonačelnik Kraljeva

Gradonačelnik Ilić: Nisam uzeo ulaznice!


Tomislav Ilić, gradonačelnik Kraljeva, i pored policijskih podataka da je trebovao 100 kompleta ulaznica (!), u izjavi za „Alo!“ tvrdi da je to - čista laž!
- Rekao sam vam i dan ranije, stojim iza toga i sada, nisam ni video ni dobio ni jednu ulaznicu za tenis, a kamoli 100 kompleta, kako je saopšteno na konferenciji za novinare. Stvarno ne znam o čemu se ovde radi - uzbuđenim tonom je rekao Ilić.

Prijaju mu srpski specijaliteti: Borna Ćorić

Prijaju mu srpski specijaliteti: Borna Ćorić | Foto: AP

Hrvati cepaju kajmak

Hrvatski reprezentativci su oduševljeni tretmanom u Kraljevu gde treniraju, kao i Vrnjačkom banjom i hotelom “Solaris” gde su odseli. Otkrili su nam kako im se najviše sviđa kajmak ali i da su mere obezbeđenja preterane jer se ne osećaju uzgroženo.
Po dolasku na trening u Halu sportova, pojedine ulice Kraljeva su na kratko bile blokirane, a brigu o gostima vode specijalci i žandarmerija.

Oni su došli do ulaznica!

“Alo!” donosi spisak vlasnika podeljenih karata koji je obelodanio ministar Stefanović. Brojke označavaju komplete ulaznica (sva tri dana).

Elektrosrbija Kraljevo 300
Načelnik Raškog okruga 250
Reprezentacija Srbije 120
TS Srbije 108
BNP Paribas 104
Gradonačelnik Kraljeva 100
NIS 87
Goran Đoković 80
Reprezentacija Hrvatske 70
“Radijator KV” 52
BIA 35
“Adeko” 32
“Virdžinija” 30
TS Srbije 28
“Amiga KV” 26
“Kolos KV” 25
ITF 25
“TBC1” 20
“Velt” 18
Imlek 16
“Roleks” 16
MTV Srbija 15
Elektromontaža KV 15
Vuk Jeremić 12
Fondacija “N. Đoković” 10
Mladi radnik 10
“Obnova KV” 10
“Moja soba” 10
TS Hrvatske 8
SPS 8
Preduzeće “Tanka” 8
Porodica Đoković 8
Slobodan Živojinović 8
Predrag Petronijević 8
“Pomak” 6
Filip Krajinović 6
“Relaks San” 5
“Rasper” 4
Mika Aleksić 4
“VB Lizing” 3
“Ino komerc” 2

Poslednji komentari
  • rodoljub zaharijevic Vreme: 04.03.2015 15:44h

    kazite mi ko koga ovde j..e,molim vas,ne zelim da umrem u neznanju,pa djokovici uzese 88 kompleta,nemam nista protiv mogu uzeti sve ,ali da plate.

  • pera Vreme: 04.03.2015 19:53h

    Sponzori koji su platili reklamiranje namireni su reklamom.Svi da plate karte i nikom dzabe.

  • Gringo Vreme: 04.03.2015 20:40h

    Neznam sta je ovde sporno,bogatima karte za dzabe (a ako im se negleda mogu da preprodaju) a sirotinj ono sto ostane ali da plate.Pa to je nasa svakodnevnica bogati ne placaju poreze,struju,doprinose itd. Mene bi bilo stamota da vredim preko sto miliona dolara a da dobijem 88 kompleta karata za dzabe.

  • nepravda Vreme: 04.03.2015 22:37h

    Sve sami lovatori, a narod siromah bez para I karata, naravno! Sedece I slikace se , a bez dece nema pravog navijanja I to od srca.

  • bogi Vreme: 05.03.2015 14:31h

    na ovom spisku nema ni 1.500 gde su ostale, načelnik raškog okruga 250 ???? smeniti ga odmah, i konačno pitanje da li su to plaćene ulaznice, iako to za narod koji je ostao uskraćen možda nije ni bitno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP