Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NIKOLA PILIĆ O TENISKOM KLASIKU ĐOKOVIĆ - NADAL

Maraton je Noletova šansa!

Autor: S. Vrakela | 07.06.2013 - 00:05:00h | Komentara: 1

Teniski klasik Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, 35. put zakucaće sve ljubitelje sporta, ne samo tenisa, za TV ekrane (danas, 13 časova) u nadi da će prisustvovati još jednom epskom duelu o kome će se pričati narednih godina. A, svi su preduslovi za takav duel prvog tenisera sveta i branioca titule na Rolan Garosu.

Nikola Pilić

Nikola Pilić | Foto: Marko Metlaš

Obojica su bez većih problema stigli do polufinala, potvrdivši pre svega visok nivo igre koji je u konstatnom porastu, ali i odlučnost da se bude najbolji kada je to najpotrebnije.


- Novak je podigao formu, to je bilo evidentno na meču sa Tomijem Hasom. Istina, mogao je nešto ranije završiti meč, ali ne mari. Generalno je to bila dobra partija koja uliva poverenje. Iako dobro poznajem Tomija, baš mi je drago što ga je Nole savladao, jer bi Nemci ovde napravili feštu, spektakl od toga, a ovako... - kaže na početku razgovora za „Alo!“ Nikola Pilić, legendarni teniski stručnjak.

Nemoguće je u pripremi ovog duel ne prisestiti se prilike koja se Đokoviću ukazala prošle godine u finalu Pariza.

Sanja  osmu  krunu  u Parizu: Rafael  Nadal

Sanja osmu krunu u Parizu: Rafael Nadal | Foto: AP


- Rafa je prošle godine bio u sedmoj brzini! Realno, s nivoom tenisa koji je tada prikazao teško da ga je iko mogao pobediti. Sada se karte ponovo mešaju, mislim da Novak mora insistirati na što dužim poenima, jer ako bude previše agresivan i počne da traži vinere u ranoj fazi poena, mogao bi ući u problem. To što je bilo prošle godine na Rolan Garosu ili ove u Monte Karlu se briše, ništa više nije bitno osim sadašnjeg trenutka - smatra Pilić.
Nekadašnji savetnik Dejvis kup tima Srbije ne usuđuje se da prognozira rezultat ni konačan ishod.

- Zaista ne bih smeo da stavim nijedan evro na jednog ili drugog. Neki kažu da je bolje što igraju u polufinalu jer Rafa ne gubi u borbi za trofej, drugi opet ističu vremenski faktor kao jako bitan i tu se donekle slažem, pošto smatram da Novaku više leži tvrđa podloga, pa malo oblaka i kiše možda i ne bi bilo toliko loše - istakao je Niki.

Ukoliko danas pobedi  Nadala, postaće tek  drugi igrač kome je to  uspelo na Rolan Garosu:  Novak Đoković

Ukoliko danas pobedi Nadala, postaće tek drugi igrač kome je to uspelo na Rolan Garosu: Novak Đoković | Foto: Reuters

Đoković: Pobediću Rafu!


Svetski broj jedan Novak Đoković kaže da tačno zna šta treba da uradi na terenu kako bi pobedio “kralja šljake” Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa.
- Igrao sam sa njim u Monte Karlu na šljaci ove godine. Odigrao sam fantastičan meč i znam tačno šta treba da se uradi da bi se pobedio Nadal. Imam plan, biću samouveren. Znam šta treba da uradim da bih ga pobedio. I pobediću, na taj način razmišljam - rekao je Đoković.

Evo zašto Novak dobija Nadala u pet setova!

Novak i Pjer

Novak i Pjer

1:0 Pudlica Pjer. Novakov pas dostigao je popularnost holivudske zvezde i omiljen je na ATP turu, što Nadalu nikako ne odgovara jer je opšte poznata činjenica da se plaši pasa.

1:1 Novak ima priliku da prvi put u karijeri osvoji Rolan Garos, jedini grend slem koji mu nedostaje, dok Rafa Nadal juri osmu titulu u Parizu uz impresivan skor 52-1.

Jelena Ristić

Jelena Ristić | Foto: FoNet - AP

Fransiska Pereljo

Fransiska Pereljo | Foto: Reuters

2:1 Još jedan adut srpskog tenisera van terena je devojka Jelena Ristić. Ne samo da je po opštem mišljenju lepša i harizmatičnija od Rafine Fransiske Pereljo nego je aktivno uključena u niz humanitarnih akcija.

Nadal bez majce

Nadal bez majce | Foto: AP

2:2 Možda um caruje, a snaga klade valja, ali u modernom sportu ova druga kategorija neretko je i presudna. Tu je Španac u prednosti, jer mu retko ko može izaći na crtu u pogledu obima bicepsa, izraženih pločica ili jačine udarca.

Čip, Dejl i Nadal

Čip, Dejl i Nadal

3:2 Nole nikada ne bi obukao gaće sa Čipom i Dejlom, niti bi ih ikada izvlačio iz najmračnijeg dela svog izvajanog tela, i to pred milionskim auditorijumom.

Poslednji komentari
  • Ana Vreme: 07.06.2013 12:34h

    Na slici sa Smesnim gaconima je Fabio Fonjini, a ne Rafa...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP