Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NA OSTRVU SVI POLUDELI ZA ŠKOTSKIM TENISEROM

Mari postaje vitez, Nole sprema revoluciju u Njujorku!

Autor: V. Nestorović | 08.07.2013 - 23:28:00h | Komentara: 0

Velika Britanija slavi Endija Marija. Škotski teniser je prekinuo post dug 77 godina, kada je Fred Peri kao poslednji Britanac trijumfovao pred domaćom publikom na Vimbldonu, i tako u nedelju doneo Ujedinjenom kraljevstvu novi talas nacionalnog ponosa, zbog čega je i britanski premijer Dejvid Kameron zatražio da mu se dodeli titula viteza.

Najpoznatiji par u Velikoj Britaniji: Endi  Mari i Kim Sirs

Najpoznatiji par u Velikoj Britaniji: Endi Mari i Kim Sirs | Foto: AP

Ostrvski bukmejkeri sada predviđaju da postoji velika šansa (1/14) da će kraljevski par princ Vilijam i njegova supruga Ketrin svoje dete nazvati Endi.


Škoti slave nakon 117 godina


I dok Velika Britanija slavi Marija kao prvog tenisera koji je nakon Fred Perija (1936) osvojio Vimbldon, dotle Škoti ponosno ističu da su oni čekali 117 godina, jer je poslednji Škot trijumfovao u Londonu 1896. godine, i to je bio Harold Mahoni.
- Ovo je čudesan trenutak za sve nas. Nevjerovatna priča - rekao je legendarni škotski fudbalski igrač i trener Keni Dalgliš.

Ukratko, na Ostrvu vlada velika ludnica, a nekako u senci je ostao Novak Đoković, koji je i dalje ubedljivo prvi na ATP listi, ali nakon londonske avanture sigurno ima zbog čega da se zamisli. Nole bi danas trebalo da doputuje u Beograd, gde će se zadržati par dana, onda sledi odlazak u Monte Karlo i novi mini odmor, pred severnoameričku turneju, koji bi trebalo da kruniše trofejom na US Openu.

- Bile su ovo dve sjajne nedelje u Londonu. Jako sam zadovoljan svojom igrom na travi ove godine, ali na žalost, kada je bilo najbitnije, nisam izvukao svoj maksimum kao što sam se nadao. Endi je bio bolji i zasluženo je odneo trofej. Ja nastavljam dalje, prvo ću da odmorim, a onda počinjem sa pripremama za US Open. U Londonu sam se zadržao dan duže, zbog humanitarne večeri kako bi prikupili što više novca za našu decu. Lepa vremena dolaze. Hvala vam svima - napisao je Đoković na Fejsbuku.

Endi Mari

Endi Mari | Foto: Reuters


Naravno ne treba zaboraviti i da bi britanska euforija oko Endija Marija mogla naglo da se prekine u septembru naredne godine, kada je planiran referendum u Škotskoj, gde će se njeni građani izjasniti žele li da Škotska postane nezavisna država ili ne. Šta će zaokružiti Mari na papiriću, za sada niko ne zna.

Nole: Trebalo je da budem fudbaler, ali sam zakasnio na Zvezdin trening!


Novak Đoković je otkrio Nemanji Vidiću da je postojala mogućnost da zajedno igraju u Crvenoj zvezdi, samo da nije zakasnio na trening.
- Moj otac je igrao fudbal u nižim ligama Srbije, tačnije, pokušavao je i hteo je i ja da probam. Imao sam devet godina, ali sam zakasnio na trening Crvene zvezde, kluba čiji sam navijač i za koji je Nemanja Vidić igrao. Rekli su mi da dođem u deset časova na probu, međutim, kad sam stigao, sve je bilo gotovo. Posle toga, tata me je upitao: „Hoćeš li da igraš fudbal ili ne?“. Rekao sam: „Ne, želim tenis“. Bio sam blizu odluke da postanem fudbaler, ali mislim da sam napravio dobar izbor- rekao je Đoković.

Novi duel  na US Openu:  Endi i Nole

Novi duel na US Openu: Endi i Nole | Foto: Reuters

ATP lista

1. Novak Đoković 12.310 poena
2. Endi Mari 9.360
3. David Ferer 7.220
4. Rafael Nadal 6.860
5. Rodžer Federer 5.785
6. Tomaš Berdih 4.865
7. Huan Martin del Potro 4.500
8. Žo-Vilfred Conga 3.480
9. Rišar Gaske 3.045
10. Stanislas Vavrinka 2.915

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP