Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

DR IGOR ČETOJEVIĆ, NEKADAŠNJI ČLAN NOVAKOVOG TIMA

Misteriozni Đoković!

Autor: V. Nestorović | 03.02.2013 - 22:15:00h | Komentara: 0

Novak je definitivno pokazao da je za Srbiju spreman da leti s jednog kraja sveta na drugi. Dejvis kup reprezentacija Srbije je uspešno prebrodila Belgiju na startu takmičenja, a Đoković je do Šarlroe došao iz Melburna i praktično sa jedni treningom na šljaci odradio posao za “orlove”.

Postao broj jedan kada je dr Četojević bio u timu

Postao broj jedan kada je dr Četojević bio u timu | Foto: Marko Metlaš

Izgleda da ga svetski mediji ne zovu uzalud “čeličnim čovekom”. Dr Igor Četojević, nekadašnji član tima aktuelnog broja jedan, koga sada očekuje turnir u Dubaiju, za „Alo! Sprint“ otkriva neke detalje iz rada sa Đokovićem.
- Svako vidi ono što želi da vidi. Mediji tu Novakovu sadašnju superiornost u poslu kojim se bavi jednostavno upoređuju sa “čeličnim čovekom” i ja bih se složio donekle sa tom konstantacijom. Sigurno da je Novak jedan od najspremnijih sportista na svetu, a to uostalom potvrđuju i njegovi vrhunski rezultati, kojima zadivljuje sportsku javnost.


>>> Koliko mu je ishrana bez glutena, koju ste mu vi prepisali, pomogla da postane ono što jeste danas?
- Kvalitetna ishrana je osnova zdravlja, pogotovo u ekstremnim uslovima, kada se telo iscrpljuje kroz sport kao što je tenis. Bezglutenska ishrana je u Novakovom slučaju bila jedna od osnovnih karika uspeha, ali ne jedina. Moj pristup pacijentu ili sportisti sa kojim radim je holistički, to jest pokušavam da sagledam i pronađem sve kockice u mozaiku (i fizičko, i mentalno, i emotivno, i duhovno telo, te da sagledam situaciju oko njih), a zatim ih adekvatno presložim. Za to preslaganje koristim razne tehnike, među kojima su i akupunktura, meditacija, energetska medicina, a opet one su specifične za svakog pojedinca.

>>> Znamo koliko ledene kupke sportistima pomažu da se oporavi za meč. Ima li možda neki detalj koji možete da nam otkrijete kako se Nole oporavlja za mečeve ili priprema za njih?
- Tople ili hladne kupke nisu neke tajne za brzi oporavak sportista posle mečeva, ali nekad imate idealne uslove za njih, a nekad ne. Eto, recimo, na jednom turniru smo improvizovali hladne kupke u Novakovoj hotelskoj sobi, trebalo nam je zaista dosta leda, nekoliko desetina kilograma, a kada me je zbunjeno osoblle hotela pitalo zašto nam treba toliko leda, odgovorio sam - za viski! Zezanje je bila jedna od osnovnih karakteristika našeg zajedničkog rada.

>>> Da li postoji neka određena vrsta muzike ili meditacije koju ste prepisali Novaku da bi se uz nju opuštao?
- Da, postoji, ali to neka ostane neka moja tajna!

>>> Gde ste sada vi? Da li radite s nekim sportistom?
- Živim i radim na Kipru, dosta putujem, dajem prezentacije i obučavam doktore i terapeute u holističkom pristupu u lečenju. Pišem novu knjigu iz ove oblasti - rekao je kraj dr Četojević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP