Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

DANAŠNJI TENIS SE UMNOGOME RAZLIKUJE OD NEKADAŠNJEG

Mobilni i gaće su u trendu!

Autor: P. Vuković | 01.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Tenis kakav danas poznajemo daleko je od onoga što pamte stariji ljubitelji belog sporta. Šarena oprema, galama, svađe sa sudijama, snimanje mobilnim telefonom, samo su neke od „inovacija“ u modernom tenisu.

Zapalila publiku u  Parizu 2010. godine:  Venus Vilijams

Zapalila publiku u Parizu 2010. godine: Venus Vilijams

Najnoviji trend otpočeo je naš Viktor Troicki snimanjem sporne lopte na mastersu u Rimu (dovukao kamermana), a onda su ga već na Rolan Garosu nedelju dana nakon toga ispratili Ukrajinac Sergej Stahovski i Francuz Gael Monfis! Stahovski je u inat sudiji takođe snimao trag sporne loptice mobilnim telefonom, dok je Monfis bio oduševljen „talasima“ koje je pravila publika, pa je odložio reket kako bi ovekovečio taj trenutak...

Stahovski je  mobilnim snimao  trag loptice  na šljaci

Stahovski je mobilnim snimao trag loptice na šljaci

Na Vimbldonu i dalje obavezno belo!


Jedini koji i dalje drži do tradicije je Vimbldon. Teniseri i teniserke na jedinom grend slemu na travi moraju da budu obučeni u belu opremu. Dužina rukava i suknji je i dalje stvar slobodne volje, ali nije retkost da se u Londonu igrači opredele za zatvoreniju varijantu zbog lošeg vremena i obilnih padavima, čestih u to vreme.

Glas protiv ovakvog ponašanja digao je Švajcarac Rodžer Federer.
- Dešavaće se to sve češće. Ne bih se iznenadio da se promene pravila i da će kazne biti vrlo oštre. To je prilično smešno jer tako može da se ugrozi integritet sporta - rekao je Federer.

Fedeks vidi i foru kako bi igrači mogli da prošvercuju mobilne aparate.
- Odete u toalet i tamo ga negde sakrijete. Sve je moguće. Samo je bitno da igrači to koriste da se zabave, a ne kao vid nepoštovanja - dodao je Federer.
Šta tek reći za oblačenje... Kada bismo se vratili 100 i više godina, zatekli bismo potpuno drugačiju sportsku opremu nego danas. Majice sa dugačkim rukavima, pantalone, suknje ispod kolena (ponekad i kožne), kačketi isključivo bele boje - sve to je nekada bilo normalno na teniskim terenima.

Nekad

Nekad

Revolucija u oblačenju počela je, verovali ili ne, dvadesetih godina prošlog veka, kada su počele da se skraćuju uniforme. Kada se Francuskinja Suzan Leglen pojavila na terenu u jednodelnom pamučnom kostimu sa kratkim rukavima, publika je bila iznenađena. Koju godinu pre toga, kape nisu bile obavezne, a dugačke pantalone za muškarce furale su se do 1946. godine.
Danas, gledamo u sportiste koji oblače fluoroscentne majice, šortseve, devojke u tesnim suknjicama, maltene kupaćim kostimima, gaćama, naočare za sunce... Ali, sve je to biznis...

Kreatorka Venus Vilijams


Kada se Venus Vilijams pojavila 2010. godine na Rolan Garosu u opremi u kojoj joj se video dobar deo zadnjice, teniski svet je bio šokiran. Ipak, ispostavilo se da je šorts bio iste boje kao i njena koža, ali iz daljine je delovalo da tu nema ničega. Amerikanka je iznenadila godinu dana kasnije na Vimbldonu, kada je odigrala meč u haljini koja je izgledala kao odeća za noćni izlazak, sa velikim otvorom na leđima. Venus je modna kreatorka i postoje mnoge kolekcije koje nose njeno ime...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP