Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NE IDE MU NI NA ŠLJACI

Muk u Barseloni: Nadal ispao!

Autor: | 23.04.2015 - 19:45:00h | Komentara: 0

Rafaelu Nadalu ne ide ni na njegovoj omiljenoj podlozi, jer na šljaci u Barseloni neočekivano eliminisan u osmini finala od Fabija Fonjinija sa 4:6, 6:7 (6).

Mora na operaciju: Rafael Nadal

Rafael Nadal | Foto: Profimedia

"Kralju šljake" se tron i te kako drma, što je najavio Novak Đoković pobedivši ga u polufinalu Monte Karla, a zatim je ispao i sa turnira u svojoj zemlji koji je osvajao čak osam puta.

Da sve bude još zanimljivije, Fonjini je tek ove godine, posle pet uzastopnih eliminacija na startu, uspeo da prebrodi prvu prepreku u Barseloni i da se u trećem kolu pobrine za muk na tribinama, na kojima je bio i brazilski desni bek Dani Alveš.
Nepredvidivi Italijan, 30. na svetu, odigrao je fantastičnu defanzivu tokom celog meča koji je imao prilično čudan tok. Uvodnih devet gemova proteklo je bez brejka, da bi Fonjini oduzeo servis drugom nosiocu baš za osvajanje prvog seta (6:4).
Razmena brejkova produžena je početkom drugog seta i od tri viđena dva je napravio Nadal za vođstvo od 1:2. Usledio je mirniji period od četiri gema sa sigurnim servisima, što je samo bio uvod u dramatičan finiš.
Svih šest Rafinih servis gemova u drugom setu počeli su sa 0:15, 30. teniser sveta je na servis rivala izjednačio na 4:4, Nadal je odmah uzvratio istom merom, ali mu je ruka neobično zadrhtala na 4:5 i umesto da odvede borbu u treći set, otišlo se u taj-brejk.
Tamo se za gotovo sve pitao Fonjini i sa 6:3 stekao tri meč lopte. Prvu je Španac poništio dobrim napadom i uspešnim izlaskom na mrežu, a drugu je Fabio poslao u aut iza osnovne linije. To je pokrenulo Nadala, znao je da se izvuče i poravna na 6:6, što je bilo kratkog daha.
Ubrzo je došlo do šoka u Barseloni, jer je Nadal takođe poslao lopticu u aut i poslao Fonjinija u četvrtfinale.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP