Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

VESNA DOLONC, NOVA UZDANICA SRPSKE FED KUP REPREZENTACIJE

Muža viđam jednom u dva meseca!

Autor: Ivana Anđelković | 09.02.2013 - 07:32:00h | Komentara: 0

Kada je Vesna Ratkovna Dolonc prošle godine objavila da će igrati za Srbiju, mnogi su se obradovali, a ova teniserka, čiji je otac rođen u Nišu, danas i sutra bi trebalo da pokaže svima koliko je u stvari veliko pojačanje za našu Fed kup reprezentaciju.

Uzdanica Srbije:  Vesna Dolonc

Uzdanica Srbije: Vesna Dolonc | Foto: Konstantin Kamenov

Meč sa Slovakinjama će joj ujedno biti i debi pod srpskom trobojkom, a u razgovoru za „Alo!“ Vesna objašnjava kako je ušla u svet tenisa.


- Imala sam tri godine kada sam počela da igram tenis. Sve je počelo tako što sam gledala teniski meč, dopala mi se igra i onda sam poželela i ja da probam. Moji roditelji nisu inače iz sveta sporta, sećam se da sam rekla majci da želim da igram tenis i ona me je podržala u tome. Počela sam da odbijam lopticu ispred komšijskih vrata, sećam se da im je to smetalo i da su se žalili, tako da su me zbog toga upisali u teniski klub.
Pošto sam bila mala, imala sam svega tri godine, niko nije želeo da trenira sa mnom, jer obično deca u Rusiji počinju da treniraju sa šest ili sedam godina. Samo jedan trener je prihvatio i to je bila žena koja je radila sa Martinom i Dinarom Safinom, sa Kurnjikovom i Miskinom.

Vesna sa  suprugom Arsenom

Vesna sa suprugom Arsenom


- Ono što je interesantno jeste činjenica da se Vesna nalazi u braku, i to sa Arsenom Doloncom (svadba je bila 1. oktobra 2010), nekadašnjim direktorom teniskog saveza Moskve. Kako uspevate da uskladite privatne i poslovne obaveze?
- Do svoje 21. godine živela sam u Moskvi, ali odmah posle venčanja preselila sam se u Holandiju, moj muž je ostao u Moskvi. Udata sam za Arsena Dolonca, nekada je bio direktor Moskovske teniske federacije, sada je direktor PR departmana - prodaja, marketing, to je firma koja se bavi kozmetikom. Sada ne moram da brinem, jer dobijam puno krema i kozmetike (smeh). Teško je uskladiti privatno i poslovno, ali nekako uspevam, muža viđam jednom u dva meseca. Najteže je kada sam bila dva i po meseca u Americi, tada smo se dogovorili da damo sve od sebe, tako da on dolazi u Holandiju, jer ja retko idem u Moskvu budući da tamo ne mogu da treniram. Teško je uklopiti se jer i on radi. Teško je, ali nekako uspevamo.

- Da se vratimo na tenis: kakav je osećak biti u ekipi Srbije?
- Divno je što mogu da igram u Fed kupu za Srbiju, pre svega ovo je za mene prvi put da mogu igrati u timu. Dopada mi se što brinu o igračima, atmosfera u timu je odlična, sprijateljile smo se. Posebno mi je drago što ću u Nišu igrati meč i što će doći svi moji prijatelji. Moj otac je iz Niša, ovde sam dolazila nekoliko puta kada sam bila dete, sećam se da smo posećivali rodbinu, imam strica i veliku familiju.

- Kakvi su vam planovi za dalje?
- Moj glavni cilj je da ostanem zdrava, bez povreda, jer to je najgore. Ukoliko se povredite, ne možete da igrate, sve ide nizbrdo. Trudim se da organizujem svoj raspored što je bolje moguće, da ne skačem sa jednog turnira na drugi, sa jednog kraja sveta na drugi, bez odmora i bez mogućnosti za oporavak. Nadam se da ću biti među prvih 70-80 do kraja godine. Kada to ostvarim, onda ću sebi postaviti nove ciljeve.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP