Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

POTIŠTEN

Nadal predao krunu "kralja šljake": Nigde više nisam favorit!

Autor: Blic | 14.04.2015 - 12:01:00h | Komentara: 0

Rafael Nadal je osvojio 46 titula na šljaci i rekorder je sa učinkom od 325 pobeda i 25 poraza na omiljenoj podlozi, ali uoči početka mastersa u Monte Karlu, "kralj šljake" smatra da više nije favorit.

Mora na operaciju: Rafael Nadal

Rafael Nadal | Foto: Profimedia

"Nemam pritisak ove godine i nigde nisam favorit. Igrao sam mnogo lošije od ostalih rivala. Došao sam u Monte Karlo motivisan da prikažem bolje partije od dosadašnjih", skromno je poručio osmostruki osvajač prvog turnira u sezoni na zemljanoj podlozi.

Trenutno peti teniser sveta je u aprilu prošle godine, upravo u Monte Karlu, prekinuo čudesnu seriju od 83 pobede, pošto je u četvrtfinalu bio poražen od sunarodnika Davida Ferera. Potom je u istoj fazi ispao u Barseloni od Nikolasa Almagra i to je bio prvi put od 2004. da Nadal nije osvojio titulu u aprilu.

"Najvažnije mi je da se osećam dobro na terenu, da imam samopouzdanja i da vidim da napredujem što sam činio svake nedelje pre Majamija i tamo odigrao baš loše. Ako nađem svoj tenis na šljaci, sve će biti mnogo lakše. Kad izgubim - izgubio sam, to je to. Nije to nešto što me uništi, nisam srećan i naravno da budem tužan neko vreme. Ipak, morate da budete spremni na sve. Drago mi je što počinje moj omiljeni deo sezone, dobro je vratiti se na šljaku na jedan od mojih omiljenih turnira", rekao je Nadal.
Španac je kao treći nosilac bio slobodan u prvom kolu, u drugom čeka pobednika iz meča Dominik Tijem - Lukas Puli, a u projektovanom polufinalu mogao bi da se sastane sa Novakom Đokovićem.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP