Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

KONTROVERZNI BIVŠI TENISER DANIJEL KELERER OPTUŽIO ŠPANCA

Nadal se dopinguje!

Autor: M. Grujić | 26.09.2013 - 14:58:00h | Komentara: 2

„Sedam meseci nije igrao zbog povrede, a onda se vrati i osvoji 10 od 13 turnira. To je nemoguće”, ubeđen je doživotno suspendovani Austrijanac

Španski zavodnik: Rafael Nadal

Njegovi uspesi su nestravrni:  Rafael Nadal | Foto: AP

 

U svetu tenisa ne prođe ni dan, a da se ne pokrene tema dopinga. Na udaru se tako iz čista mira nađu “gvozdeni momci” Novak Đoković i Rafael Nadal, samo zbog fizičke spreme koja ih izdvaja od ostalih konkurenata. Jednu od

Toni Nadal: Kelerer nema kredibilitet!
Stric i trener Rafaela Nadala, Toni, rekao je da Danijel Kelerer nema dovoljan kredibilitet da bi optužio drugog tenisera sveta za doping.
- Ja ne znam ni ko je taj momak. On uopšte nema kredibilitet da govori o tome da se Rafa dopinguje - kratko je rekao Toni Nadal.
 

takvih optužbi izneo je doživotno suspendovani Austrijanac Danijel Kelerer, koji je ubeđen da se Nadal dopinguje!
- Sedam meseci nije igrao zbog povrede, a onda se vrati i osvoji 10 od 13 turnira. To je nemoguće, nemoguće! To sve govori, u kombinaciji sa glasinama da je povreda samo paravan za ‘tihu’ suspenziju. Dosta ljudi sumnja da se Nadal dopinguje, ali zamislite koliki bi udarac bio za tenis kada bi njegov test bio pozitivan - tvrdi kontroverzni Kelerer koji je na ATP turu bio poznat po brojnim skandalima. On je optužen za rasizam, često se svađao sa sudijama, rivalima. Austrijanac je 2011. godine optužen za nameštanje mečeva, a godinu dana kasnije je i zvanično doživotno suspendovan iz tenisa.
Kelerer smatra da ATP štiti glavna imena, a da ceh plaćaju manje poznati teniseri, poput njega. On se dotakao i primera Viktora Troickog i Marina Čilića.

Danijel Kelerer

Nadal je "pod gasom": Danijel Kelerer

 


- U tenisu ima mnogo manipulacije i dopinga. A šta se dogodilo ove godine? Ništa. Osim u mom slučaju, ja sam platio za sve. Sada su zaskočili Viktora Troickog i Marina Čilića. A zašto? - zapitao se Kelerer koji smatra da je i Nadalov sunarodnik David Ferer jedan od onih koji koristi nedozvoljene supstance.
- Jednom sam igrao protiv Ferera u Umagu. Deset minuta pre nego što smo ušli na teren on se već pušio od znoja. U trećem setu je trčao više nego u prva dva, dok je meni jedino preostalo da izbacim jezik od napora - kaže Austrijanac.
Austrijanac je na kraju otkrio da mu se svet srušio kada mu je uručena doživotna suspenzija i da ne bi bio živ da tada nije imao ćerkicu uz sebe.
- Bio sam depresivan i frustriran, izgubio sam sve. Posao, žena me je napustila, mislio sam da je svemu došlo kraj. Da ćerka nije bila uz mene, verovatno bih pribegao samoubistvu - zaključio je 30-godišnji Austrijanac koji je svojevremeno bio 55. teniser sveta.

Agasi: Nadal je najbolji svih vremena!

Andre Agasi

Andre Agasi

 


U danu kada su na račun Rafaela Nadala stigle nove optužbe da se dopinguje, legendarni teniser Andre Agasi izjavio je da je Španac najbolji teniser svih vremena.
- Mislim da postoje argumenti da Nadala nazovemo najboljim svih vremena. Ako Federer tvrdi da je najbolji, Nadal ima sva prava da ga pita “Zašto me onda nisi pobeđivao. Dobio sam te duplo više puta nego ti mene, plus sam osvojio Olimpijadu i Dejvis kup” - kaže Agasi.
Amerikanac se osvrnuo i na svog najvećeg rivala, Pita Samprasa, za kojeg smatra da nije u rangu sa Nadalom i Federerom.
- Pit je na bržim terenima bio nepobediv, ali na šljaci igrači nisu imali problem da igraju sa njim. Protiv Federera nisi imao taj luksuz. Do pojave Nadala, Federer je bio najbolji svih vremena - rekao je Agasi, koji je očigledno zaboravio na Novaka Đokovića i njegov uticaj na moderni tenis.

Poslednji komentari
  • L JAMES Vreme: 26.09.2013 17:10h

    posto je sve pokupijo sad se dopinguje!

  • ludi deni Vreme: 27.09.2013 01:12h

    A ovaj bas ima kredibilitet! Dozivotno suspendovan, kladio se na svoje meceve, pljunuo protivnika, udario decaka koji skuplja lopte, kolege pisale peticiju da ga izbace iz tenisa. I naravno jedino kod nas njegova izjava dobije prostor.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP