Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

POVREDA

Nadalu ne prija tvrdo!

Autor: M. Zdravković | 10.02.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Rafael Nadal je iz Čilea, gde se vratio na teniski teren posle sedam meseci pauze, poručio da je Novaku Đokoviću lako da ostane svetski broj jedan kada se ne povređuje skoro nikad, a samo dan kasnije Srbin mu je odgovorio da mu je drago što ga ponovo vidi na terenu.

Loži se: Rafael Nadal

Loži se: Rafael Nadal | Foto: FoNet

Nole se u svom fazonu našalio sa Špancem, pa je izneo komentar i na račun njegovog izgleda.


- Video sam da je Rafa u Čileu prvi put imao majicu sa kragnom i to je najveća vest odande. Šalim se, naravno, drago mi je što se vratio na teren, to sam i očekivao, ipak je on veliki teniser, veliki sportista, koji voli da se takmiči - izjavio je Đoković za Tanjug.

Najbolji teniser sveta ističe i činjenicu da je Nadal sedam meseci bio van takmičenja, što ozbiljno govori o njegovom povređenom kolenu.

- Rafa je momak koji igra zahtevnu fizičku igru i promena podloge mu ne ide u korist. Sada igra na šljaci, koja je najmekša i njemu omiljena, ali videćemo kako će biti kad dođe tvrda podloga - Indijan Vels i Majami. To su turniri na podlozi koja njemu nije najomiljenija i koja ga je najviše upropastila sa kolenima i zglobovima i videćemo kako će reagovati - naglasio je Novak.

„Izuva“ rivale na svakoj podlozi: Novak Đoković

„Izuva“ rivale na svakoj podlozi: Novak Đoković | Foto: AP

Najbolji teniser sveta napomenuo je i da mu je svaki turnir u nastavku sezone podjednako važan, ali da je prioritet osvajanje Rolan Garosa, jedinog grend slema koji nema u kolekciji.


- Jako mi je bitno da imam dobar raspored, a u sklopu toga podrazumevam i tempiranje forme za najveće turnire, kao i odmor, koji je jednako bitan, kao što je bitna priprema i sam rad. Svaki mi je turnir važan, ali naravno da su grend slemovi kao najveći i najznačajniji šampionati prioritet, a Rolan Garos je na vrhu liste. Želim da osvojim i masterse u Sinsinatiju i Monte Karlu, koje takođe nemam u kolekciji, a poseban mi je izazov onaj prvi, jer sam tamo izgubio čak četiri finala - zaključio je Novak.

Španac jutros čekao Šardija!

Rafael Nadal plasirao se u polufinale turnira u Čileu pošto je savladao zemljaka Danijela Himena Travera - 6:1, 6:4. Protivnik Rafi u polufinalnom meču turnira, koji se igra za nagradni fond od 410.000 dolara, biće Francuz Žeremi Šardi i taj meč je igran kasno noćas.

Jedva čekam duel sa Samprasom!
Nole će u narednom periodu odigrati i humanitarni turnir u Los Anđelesu sa idolom iz detinjstva, Amerikancem Pitom Samprasom.
- U pitanju je “LA tenis čelendž”. Oni su imali turnir iz serije 250, koji je sad preseljen u Kolumbiju, pa će to svakako biti najveći teniski događaj u gradu. Učestvovaće Sampras, braća Brajan, Mardi Fiš, koji je organizator, a turnir će imati humanitarni karakter. Video sam da je jedan od organizatora otišao čak i u srpsku zajednicu, a sve zbog većeg odziva ljudi. Biće mi zadovoljsto što ću igrati sa Samprasom i sigurno će biti intersantno - najavljuje Đoković.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP