Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ĐOKOVIĆ DOBIO NOVOG TRENERA, ARMENULIĆ ZA ALO! KAŽE:

Ne brinite, Novak uz Bekera neće postati Kazanova!

Autor: P. Vuković | 19.12.2013 - 07:27:00h | Komentara: 0

Boris Beker, legendarni nemački teniser, u 2014. godini biće novi glavni trener Novaka Đokovića!

„Reč je o odličnom  čoveku, sjajnoj osobi  koja će se lako  uklopiti u naš tim“:  Novak Đoković  o Borisu Bekeru

„Reč je o odličnom čoveku, sjajnoj osobi koja će se lako uklopiti u naš tim“: Novak Đoković o Borisu Bekeru | Foto: Reuters

 Drugi svetski teniser planira povratak na tron sa nekadašnjim šampionom, dok će Marjan Vajda i dalje ostati u Đokovićevom timu. Njih dvojica će već narednih dana početi sa pripremama za Australijen open, prvi grend slem u sezoni.

Boris Beker

Boris Beker | Foto: FoNet - AP

Beker: Ponosan sam!


- Ponosan sam što me je Novak pozvao da budem njegov glavni trener i radujem se budućoj saradnji. Uveren sam da možemo da ostvarimo velike rezultate - rekao je Beker.

- Reč je o odličnom čoveku, sjajnoj osobi i lako će se uklopiti u naš tim. Sa njim ćemo dobiti novi, sveži pristup, a u kombinaciji sa Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom imamo dobitnu kombinaciju. Ciljevi za narednu sezonu su pre svaga vezani za nove titule na grend slemovima i mastersima 1.000 - rekao je Đoković.

Radmilo Armenulić, iskusni teniski stručnjak, bio je prvi koji je još pre godinu i više primetio da bi bilo dobro da Novak angažuje Bekera.

„Nole je stabilan, nema  šanse da ga Beker ‘pokvari‘.  Unaprediće mu igru u  dosta segmenata“,  smatra Armenulić

„Nole je stabilan, nema šanse da ga Beker ‘pokvari‘. Unaprediće mu igru u dosta segmenata“, smatra Armenulić | Foto: Mitar Mitrović


- Postoji nekoliko stvari koje će Đoković dobiti saradnjom sa Bekerom. Prvo, potrebno je da mu unapredi ofanzivnu igru, servis za prilaz mreži. Zatim kretanje i zamah kod voleja, smeč, procenu kada je pravi trenutak da izađe na mrežu - rekao je Armenulić za „Alo!“.

Ne postoji bojazan da bi Beker, koji je umeo da bude nestašan dečko van terena, mogao da „pokvari“ našeg asa.

- Ne, Novak je stabilan, nema te ambicije da bude Kazanova, kao što je Beker nekada bio. Velika je to stvar za Bekera, ali i za Noleta. Nemcu će koristiti zbog imidža, naravno i finansijski će dobro proći, dok teniseru znači i da u svojoj loži ima takav autoritet, ponekad je dovoljno i da se sretnu pogledima i da bude sve jasno. Suma? Dobar trener može da zaradi 5.000 dolara nedeljno, za Bekera je to sitno. Možda treba dodati još neku nulu. Tu još idu i procenti od zarada na turnirima - zaključio je Armenulić.

Marijan Vajda

Marijan Vajda | Foto: Marko Metlaš

Marijan Vajda: Slagaćemo se!


- Meni je u stručnom štabu bio neophodan još jedan trener kako bi Novak nastavio da usavršava određene delove igre, ali i kako bih imao više prostora za privatne obaveze i porodicu. To neće previše uticati na moju poziciju u stručnom štabu, gde ću i dalje biti maksimalno posvećen. Izbor Bekera za glavnog trenera je dobro rešenje, siguran sam da ćemo se Boris i ja odlično slagati u daljem radu - rekao je Vajda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP