Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ ISTRAJAN U BEZGLUTENSKOJ DIJETI

Ništa bez mamine kuhinje!

Autor: P. Vuković | 26.04.2013 - 23:26:00h | Komentara: 1

Iako mnogi misle da je recept uspeha najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u tehnici i u glavi, ipak nešto zavisi i od stomaka! Nole nikad nije zaboravljao da se zahvali svom stručnom timu na rezultatima koje postiže, ali deo ekipe je i mama Dijana.

Uspešno  odoleva  izazovima:  Đoković

Uspešno odoleva izazovima: Đoković | Foto: Reuters

Nole je, kao što je poznato, odavno na bezglutenskoj dijeti, pazi šta unosi u organizam i to mu očigledno prija. Ali, da nije mamine pomoći, koja kuva specijalnu hranu, pitanje je šta bi bilo od svega...

Kladionice: Rafi se ljulja Pariz!


Nakon pobede Đokovića u finalu Monte Karla nad Rafaelom Nadalom, promenile su se okolnosti na svetskim kladionicama kada je reč o Rolan Garosu. Rafa je na predstojećem grend slemu (26. maj - 9. jun) i dalje prvi favorit sa prosečnom kvotom 1,90, ali Nole ga odmah prati sa koeficijentom 2,20! Odavno nije desilo da bude tako mala razlika između „kralja šljake” i nekog drugog tenisera kada je reč o Rolan Garosu. Dovoljno je reći da se na trećem mestu nalazi Endi Mari sa kvotom od čak 13, a Federer je na 17!

- Uglavnom jedem kod kuće, moja mama kuva posebnu hranu. Teško je, moram priznati, pošto se u mojoj zemlji naročita pažnja posvećuje hrani. To baš i nije ohrabrujuće za bezglutensku dijetu - objasnio je Nole.


Ipak, koliko god da je ukusna srpska kuhinja, Đoković je uz maminu pomoć otkrio kako ukusna može da bude hrana bez glutena. Iako na prvi pogled deluje da je reč o manje ukusnoj hrani, spektar je, zapravo, mnogo širi.


- Meni je sada apsolutno normalno da jedem takvu hranu i kada dođem kući obožavam maminu kuhinju. Kod nje se najviše hranim kada dođem u Beograd - dodao je Đoković.


Svetski broj jedan je svojevremeno odlučio da izostavi namirnice koje sadrže gluten i tokom prethodnih nekoliko godina popeo se na vrh ATP liste. Taj trend počeli su da prate još neki, a među njima je i Škot Endi Mari...

Glavni član tima:  Mama Dijana

Glavni član tima: Mama Dijana | Foto: Vladislav Mitić

Poslednji komentari
  • Maja Vreme: 27.04.2013 00:26h

    Probala bih!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP