Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

KAKO NOLE MOŽE DA ODBRANI PRVO MESTO OD NADALA

Njujork je prekretnica!

Autor: P. Vuković | 20.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Novaku Đokoviću se opasno drma tron! Posle relativno rane eliminacije u Sinsinatiju i još jednog trofeja Rafaela Nadala, ne samo da je Španac preskočio Endija Marija i došao na drugu poziciju na ATP rang,listi, već se i ozbiljno približio našem asu i preti da ga svrgne sa liderske pozicije, na kojoj je do sada proveo 95 nedelja.

Predstoje  najteže  runde:  Đoković

Predstoje najteže runde: Đoković | Foto: FoNet / EPA

Španac se primakao
Đokoviću na svega 2.120
bodova, a kako naš as do kraja sezone brani 4.245 poena, praktično će morati da
osvoji US Open da bi
sačuvao tron

Računica je jasna, do kraja godine ostala su još četiri jaka turnira, jedan grend slem (US Open) i tri mastersa (Šangaj, Pariz, London), ali i turniri u Pekingu/Tokiju i Bazelu/Valensiji (kategorija 500), i sve zajedno na njima se može sakupiti 6.500 poena.

Rang-lista

1. Đoković 10.980
2. Nadal 8.860
3. Mari 8.700
4. Ferer 7.210
5. Berdih 5.135
...
21. Tipsarević 1.685

Nadal zbog povrede koju je imao prošle godine kada je preskočio celu sezonu na tvrdoj podlozi ne brani ni jedan jedini poen, a Đoković 4.245! Trenutna razlika između njih dvojice je 2.120, tako da je glavni adut na koji Nole treba da igra, ukoliko želi da zadrži prvo mesto, Otvoreno prvenstvo Amerike (počinje 26. avgusta).

U varijanti da Đoković osvoji Njujork (donosi 2.000 bodova), a Nadal ispadne, recimo, u polufinalu (osvaja 720 bodova), tada bi se razlika između njih dvojice uvećala u korist našeg tenisera za 80, ali što je još važnije, Nadalu bi bio smanjen prostor za manevar.

Smeši mu se prvo  mesto: Nadal

Smeši mu se prvo mesto: Nadal | Foto: Reuters

Ali, i tada bi situacija bila vrlo teška jer Nole treba da odbrani 1.500 bodova iz Pekinga i Šangaja, a onda eventualnom pobedom u Parizu, gde je Nole prošle ispao u drugom kolu od Kverija, uvećao bi razliku za bar još 400. Dotle, Nadal bi, kao finalista Šangaja i Pekinga mogao da uzme još 750 poena, te bi se razlika smanjila na oko 1.500.

Sledi završni masters u Londonu, gde je Đoković prošle godine dobio bonus poene pošto je zabeležio sve pobede, pa je osvojio čak 1.500 bodova i jasno je da i to mora da odbrani kako bi kraj godine sačekao na liderskoj poziciji. Ako bi se Nadal opredelio da igra u Bazelu (ili u Valensiji) i eventualno pobedio, uz raniju računicu, tada bi skoro sigurno svrgnuo Đokovića.

U igri za prvo mesto je i Škot Mari, ali će on imati daleko teži zadatak, pošto brani 2.000 bodova na US Openu i trebalo bi da mu se poklopi mnogo kockcica.

Ko brani koliko bodova

Đoković
US Open 1.200 (finale)
Kina open 500 (pobednik)
Šangaj 1.000 (pobednik)
Pariz 45 (drugo kolo)
London 1.500 (pobednik)
ukupno 4.245


Nadal
Ne brani ništa


Mari
US Open 2.000 (pobednik)
Šangaj 600 (finale)
Pariz 90 (treće kolo)
Tokio 180 (četvrtfinale)
London 400 (polufinale)
ukupno 3.270

Poslednji komentari
  • tenis Vreme: 21.08.2013 04:30h

    Nadal igra u Bazelu, to je objavljeno jos pre par meseci, prvi put posle na ovom turniru nece ucestvovati Federer, jer je ucenjivao organizatore visokim honorarom od cak 2 miliona za pojavljivanje na turniru koji se igra u njegovom rodnom gradu. Zato su nakon njegovog odustajanja ponudili novac Nadalu.

  • ZORKA Vreme: 21.08.2013 08:57h

    Nole ce ostati nas ponos, legenda, velicina koja nam je donela mnogo radosti. On ce to ostati pa makar izgubio prvo mesto. To se desilo mnogima pre njega, jer takav je sport. Bravo, Nole, uz tebe smo, pa pobedio ili izgubio !

  • Бекана Vreme: 21.08.2013 10:47h

    Како год било,Ноле је Ноле и остаће наш најуспешнији спортиста.Осим тога ,он је људина и хуманиста,каквог Србија није имала.Жалосно је што неки то не разумеју и једва чекају неки његов пораз да се праве паметни,а не знају честито ни улицу да пређу. Има дана за мегдана-Ћераћемо се још,није Ноле прошлост.Верујемо у њега.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP