Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

AFERA

Nole: Armstrong i treba da pati!

Autor: V. Nestorović | 19.01.2013 - 08:33:00h | Komentara: 0

Nekada je Lens Armstrong važio za superheroja, a sada će ga svi pamtiti kao jednog od najvećih prevaranata u istoriji sporta. Njegovo priznanje da je koristio doping na svim takmičenjima na kojima je učestvovao odjeknulo je i do Melburna, gde je Novak Đoković nakon plasmana u osminu finala Australijan opena prokomentarisao ispovest bivšeg bicikliste.

Bez dlake na  jeziku: Novak  Đoković

Bez dlake na jeziku: Novak Đoković | Foto: AP

- Mislim da su svi i očekivali od njega da napokon javno prizna da je koristio nedozvoljene supstance. Mislim da bi bilo suludo da je porekao sve ovo kada ima ovoliko dokaza protiv njega. Mislim da je sramota što postoji sportista kao on. Sve nas je prevario svojim rezultatima, životnom pričom. Trebalo bi da mu uzmu sve titule, tako da mislim da treba da pati zbog svih laži koje je izrekao tokom ovih godina - smatra Đoković.  


O doping kontrolama u svetu tenisa Nole objašnjava:


- Kod nas su doping pravila malo rigoroznija u smislu da svakog dana u godini morate da date sat ili dva svog vremena kako biste bili dostupni za doping kontrole. Međutim, ta pravila važe za sve igrače, tako da je to OK, a mene lično testiraju i do 30 puta godišnje.


Kao i drugi sportisti, i teniseri se testiraju preko uzoraka krvi i urina, a najbolji svetski teniser i nije ljubitelj igala.


- Nisu mi vadili krv za testiranje jedno šest, sedam meseci. Nemam ništa protiv vađenja krvi, ali više preferiram da dam uzorak urina, jer ne volim previše igle. Mislim da je tenis jedan od najčistijih sportova na svetu.
Nakon poslednje afere u vezi dopingovanja, Đoković je izgubio veru u biciklizam.

Razočarao i Novaka: Lens Armstrong

Razočarao i Novaka: Lens Armstrong | Foto: AP

- Ranije sam gledao trke sa tada velikim šampionima kao što su bili Pantani, Armstrong... Sada više ne. Zaista ne znam, puno je afera bilo. Mislim da ima puno biciklista koji vredno treniraju, ali trke koje moraju da prežive i daljine koje moraju da prelaze očigledno ih teraju da koriste doping ako žele da budu uspešni.  


O rigoroznim doping kontrolama u svetu tenisa pričao je juče i Janko Tipsarević.


- Došli su čak u Keniju, gde sam se pripremao kako bi me testirali. Jednog jutra me je neka nepoznata osoba probudila, a ja sam se toliko šokirao da sam mislio da želi da me opljačka. Šalu na stranu, ono što je Armstrong uradio je neoprostivo, prevario je toliko ljudi - izjavio je Janko.

Dočekao drugu nedelju u Melburnu: Tipsarević

Dočekao drugu nedelju u Melburnu: Tipsarević | Foto: Reuters

Janko zakazao duel sa Almagrom
Janko Tipsarević je zakazao duel sa Almagrom u osmini finala Australijan opena, ostvarivši tako najbolji rezultat u karijeri kada je u pitanju Melburn. On je nakon novog maratona, koji je ovoga puta trajao 208 minuta, savladao Žilijena Benetoa - 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:3.
- Vreme u Australiji je ludo. Pre dva dana imao sam osećaj da je 70 stepeni na terenu, sada je bilo odlično, ali sa jakim vetrom, a ko zna kako će biti u meču sa Almagrom - rekao je Janko.

Štepanek namučio Đokovića
Novak Đoković je nastavio pohod ka novoj tituli, savladavši Radeka Štepaneka sa 6:4, 6:3, 7:5.
- Štepanek voli velike mečeve, videli ste koliko se zabavljao na terenu, uostalom, isto koliko i ja. Veoma je vešt, izlazi na mrežu, nikada vam na isti način ne vrati lopticu. Zbog toga se razlikuje od ostalih igrača. Ovo je bio veoma zanimljiv meč - rekao je Đoković, koji će za prolaz u četvrtfinale Australijan opena igrati sa Vavrinkom, koji je eliminisao Amerikanca Kverija sa 3:0 u setovima.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP