Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

SRPSKI TENISER SE PLASIRAO U FINALE ROLAN GAROSA

Nole, baci sada u prašinu i Rafu!

Autor: M. Rangelov | 07.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Vreme je da se osvoji i taj Rolan Garos. Novak Đoković se uz malo muke prošetao do finala Otvorenog prvenstva Francuske, a poslednja, najteža moguća prepreka ka toliko željenom trofeju biće kralj šljake Rafael Nadal. Srpski teniser je za plasman u završnicu jedinog grend slema čiji trofej nema u riznici, savladao Letonca Gulbisa sa 6:3, 6:3, 3:6, 6:3, nakon dva i po sata velike borbe.

Do sada  „dao“ samo  dva seta  protivnicima

Do sada „dao“ samo dva seta protivnicima | Foto: Profimedia

- Prva dva seta su bila dobra za mene. On je pravio veliki broj grešaka, a ja sam u trećem malo izgubio koncentraciju. Veoma sam zadovoljan što sam se posle toga vratio i plasirao u finale. Priznajem da mi je bilo jako teško da zadržim fokus u ovakvim uslovima, jer nisam navikao na ovakvu vrućinu u Parizu - rekao je Novak.
A, sada sledi vrhunac - duel sa Rafaelom Nadalom, 42. put (22-19 za Španca)!


- Neće biti specijalne promene u pripremama za meč s Nadalom, u odnosu na, recimo, naš duel u Rimu. Svestan sam činjenice da je ovde izgubio samo jedan meč i da dominira na njemu. Takođe, podatak da sam ovde u poslednje dve godine s njim imao veoma uzbudljive mečeve daju mi za pravo da verujem da mogu pobediti. Znam šta treba da uradim da bih ga pobedio i daću sve od sebe da to i uradim - rekao je Đoković.

Vreme  je da Rafa  padne u  Parizu

Vreme je da Rafa padne u Parizu | Foto: Profimedia


Nadalu posle impresivnog trijumfa u polufinalu protiv Endija Marija (6:3, 6:2, 6:1) motivacija za devetu titulu u Parizu ne nedostaje.
- Novak ima motivaciju da osvoji Rolan Garos prvi put, to je sigurno. Ali isto tako ima i pritisak. Ja isto imam pritisak i motivaciju da pobedim i osvojim devetu titulu. Mislim da tu nije velika razlika. Izaći ću na teren sa istom motivacijom kao i on. U različitim smo situacijama. Najveću razliku napraviće igrač koji bude bolje igrao - rekao je „kralj šljake“.
Poslednji komentari
  • fifi Vreme: 07.06.2014 14:16h

    nadal otkini ga

  • riverra Vreme: 08.06.2014 03:52h

    ej ti sto si se potisao ko -fifi- da ti saobracajci pisali za pojas,pukla ti cev u kupatilu,dobio proliv,kasljo 3 dana,i iskrivio zglob kad budes udaro od sto kad novak bude vodio...aj cao zdravo ;) ;) ziveo NOVAK!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP