Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ĐOKOVIĆ IMA ŠAMPIONSKE PLANOVE ZA VIMBLDON

Nole će zagrmeti u Londonu!

Autor: V. Nestorović | 09.06.2015 - 09:05:00h | Komentara: 1

Sedmorica veličanstvenih nisu dobila novog člana u Parizu. Novak Đoković nije postao jedan od tenisera koji su osvajali sva četiri grend slema, ali nema sumnje da svetski broj jedan neće previše tugovati, nego će krenuti u pripreme za Vimbldon, možda sa još većim žarom nego da je ove godine osvojio Rolan Garos.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Profimedia

Istina, publika u Parizu nije bila naklonjena Đokoviću tokom celog turnira, nekako su njegovi protivnici uvek imali veću podršku, ali su na kraju aplauzima velikog šampiona naterali i da zaplače.


- Kažu mi sada svi: “Ne možeš baš uvek da pobeđuješ”. Izgleda da nije bilo suđeno, ali to me neće sprečiti da nastavim da pokušavam. Hvala vam svima na podršci i hvala što verujete u mene. Stan je stvarno bio neverovatan i zasluženo je pobedio. Čestitam mu od srca - zahvalio se Novak svima nakon izgubljenog finala.

Prema rečima selektora Dejvis kup reprezentacije Bogdana Obradovića, reakcija publike, kada je Novak izlazio na binu, pokazuje da je publika u Parizu izabrala novog miljenika.

Vavrinkin šorts  je završio u  muzeju Rolan  Garosa

Vavrinkin šorts je završio u muzeju Rolan Garosa | Foto: Profimedia


- Drago mi je zbog Novaka, jer će mu rane brže zaceliti. Učenjem francuskog jezika pokazao im je da ih pošuje, nikada ih nije kritikovao, čak ni kada su bili otvoreno na strani njegovih protivnika. Vidite, uveren sam da Novaka zaista svi vole i poštuju, međutim, to i nije slučaj sa tamošnjim medijima koji stvaraju drugačiju sliku i guraju u prvi plan Federera, Nadala... Sada, ne bih da pričam o teorijama zavere, ali... Njima na dušu. Što se tiče Novaka on ima velike planove, kako sada za Vimbldon, tako i za ostatak karijere. Brzo će se oporaviti od ovoga, što bi rekli pametni ljudi “porazi su stubovi pobeda” - poručio je Obradović.

Rod Lejver, jedan od legendarnih tenisera koji je tokom karijere osvojio sva četiri grend slema, isto je uveren da će Novak ponovo biti šampion, već na Vimbldonu.

- Neće mu treba dugo da se “podigne”. Super je pobediti, ali i kada izgubite, naredni turnir je već kroz sedam dana, nema tu puno tugovanja. Đoković nije bez razloga prvi na ATP listi, što će pokazati već u Londonu - izjavio je Lejver.

ATP lista


1. Đoković (Srbija) 13.845 bodova
2. Federer (Švajcarska) 9.415
3. Mari (Velika Britanija) 7.040
4. Vavrinka (Švajcarska) 5.845
5. Nišikori (Japan) 5.570
6. Berdih (Češka) 5.050
7. Ferer (Španija) 4.490
8. Raonić (Kanada) 4.440
9. Čilić (Hrvatska) 3.460
10. Nadal (Španija) 2.930

Poslednji komentari
  • max Vreme: 10.06.2015 16:05h

    sam je kriv onako defanzivna igra haos

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP