Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

DANAS BITKA ZA POLUFINALE VIMBLDONA

Nole do sada u 12 susreta nije izgubio od Čilića!

Autor: A. P. | 08.07.2015 - 09:50:00h | Komentara: 0

Novak Đoković danas od 16 sati igra četvrtfinalni meč na turniru u Vimbldonu! Protivnik će mu biti hrvatski teniser Marin Čilić! U dosadašnjih 12 susreta Nole nije Čiliću dozvolio da oseti slast pobede.

Novak Đoković

Mora da vrati što više servisa: Novak Đoković | Foto: Profimedia.rs

Međutim, pitanje je kome će danas pripasti baksuzni 13. susret. Novak je umorniji, imajući u vidu da mu je za pobedu nad Kevinom Andersonom iz Centralnoafričke Republike bilo potrebno dva puna dana i iscrpljujući okršaj u pet setova.

Sa druge strane Čiliću je ovo druga godina za redom da prolazi u četvrtfinale Vimbdona, a prošle godine je bio na pragu trijumfa. Izgubio je prvi set 1:6 da bi potom dobio sledeća dva. U četvrtom i petom ne Nole pokazao da je šampion i pobedio sa po 6:2.

Đoković zna recept za pobeduprotiv Čilića:
"Sećam se da je Čilić ranije ove godine rekao da želi da se fokusira na Vimbledon, da na njemu uz US Open ima najviše šanse za titulu. Poznajem ga jako dobro, igrali smo puno mečeva na različitim podlogama. Recept za pobedu? Pokušaću da vratim što više servisa, jer i Marin servira fantastično”, izjavio je Đoković.

Marin Čilić

ako bude agresivniji ima šanse: Marin Čilić | Foto: Profimedia

Na drugoj strani Čilić je svestan da mora da bude što agresivniji ako želi da pobedi:

“Taktika protiv Novaka? Mislim da je to prilično jasno - zbog njegovog načina igre i njegove brzine, moram da budem agresivniji i da igram što riskantnije. Naravno, biće više grešaka, ali to je način i tako sam igrao prošle godine. Mislim da najveću priliku za pobedu imam takvom igrom”, rekao je Čilić.
Statistika kaže da je Čilić u dosadašnjih 12 okršaja sa noletom uzao samo pet setova... Da li će se tradicija nastaviti videćemo večeras!

Đoković: Možda zaigram u Dejvis kupu!
Đoković je, uprkos spisku selektora Obradovića, rekao i da postoji šansa da iskoristi pravo i da se u poslednjem trenutku nađe na spisku Srbije za meč sa Argentinom! Iako ga selektor Bogdan Obradović nije uvrstio na spisak za meč protiv “gaučosa” u Buenos Airesu, Novak ističe da to ne znači i da neće biti u sastavu Srbije.
“Još postoji mogućnost da ću biti u timu. Ništa nisam odlučio, jer prema pravilima to mogu da uradim pred meč, odnosno do žreba”, istakao je za “Sportski žurnal” Đoković.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP