Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

AJMO, AJDE

Nole ide u finale Vimbldona!

Autor: S. Vrakela | 05.07.2013 - 13:55:00h | Komentara: 2

Novak Đoković je u finalu Vimbldona, drugi put u karijeri, a ukupno 11. put na grend slem turnirima. Savladan je Huan Martin del Potro sa 3:2 (7:5, 4:6, 7:6, 6:7, 6:3) posle skoro pet sati borbe za pamćenje!

Vimbldon

Dvanaesti susret Đokovića i Del Potra

"Bio je ovo jedan od najtežih i najdramatičnijih mečeva u karijeri. To je zato što je on grend slem šampion. Možda sam mogao da završim ranije, ali svaka čast i njemu na borbi. Bio sam tako blizu, propustio mnoge prilike, ali Delpo je je pogađao neverovatne stvari. Bio sam spreman za pet setova. Uživam sada u pobedi, a za finale ću se kasnije spremiti" rekao je Novak posle meča

PROČITAJTE KAKO SE KRETAO OVAJ ANTOLOGIJSKI MEČ...

Marej pobedio Janoviča

Britanski teniser Endi Mari plasirao se u finale Vimbldona pošto je večeras u polufinalu savladao Poljaka Jeržija Janoviča sa 3:1 u setovima - 6:7 (2:7), 6:4, 6:4, 6:3.
Marej je izborio drugo finale najprestižnijeg svetskog turnira. Prošle godine je izgubio od Rodžera Federa, a sada je u prilici da postane prvi Britanac pobednik Vimbldona posle punih 77 godina.
U borbi za titulu Mari se u nedelju sastaje sa prvim teniserom sveta Novakom Djokovićem, koji je ranije danas posle maratonske borbe u pet setova pobedio Argentinca Huana Martina Del Potra - 7:5, 4:6, 7:6 (7:2), 6:7 (6:8), 6:3.
Đoković i Mari do sada su odigrali 18 mečeva na ATP turnirima, a srpski teniser je uspešniji i vodi sa 11:7.

PETI SET

U petom odlučujućem setu, u kome inače nema taj brejka na Vimbldonu, Đoković je prvi pripretio. Imao je brejk loptu u šestom gemu i ponovo je nije iskoristio, pre svega zahvaljujući svojim greškama, Del Potro je bio samo nemi posmatrač.

Nova prilika ukazala se na 4:3 za broja jedan, prvu nije uspeo da konvertuje, ali jeste drugu za vođstvo od 5:3.

Bez drame nije moglo. Spasao je jednu brejk loptu i onda završio na način kako se nije očekivalo – bekhend paralelom koja ga više sati mučila (6:3).
 

ČETVRTI SET

Servis gem po servis gem stiglo se do rezultata 3:3, a onda je Novak dodao gas i napravio brejk, iskoristivši tek drugu brejk loptu od 12 prilika u celom meču.

Međutim, uzvratio je istom merom Argentinac i potvrdio da je na danas na Centralni teren izašao da da bukvalno sve od sebe.

I opet smo stigli do taj brejka. A, tu je bilo mnogo više drame nego u prethodnom. Imao je Đoković priliku da ga završi na svoj servis pri vođstvu 6:4, ali nije, a Delpo je vezao četiri poena i odveo meč u peti set - 2:2.
 

TREĆI SET

Kakav set! Bez obzira na povredu kolena, Del Potro nastavlja da udara lopticu kao maljem. Argentinac se sjajno kreće, vrlo dobro riternira i što je najčudnije od svega - dobija poene posle dugih razmena udaraca s osnovne linije.

Nole je bio u velikim problemima u sedmom gemu na svoj servis, kada je spasao dve brejk lopte rivala i dobio na samopouzdanju, što mu je svakako bilo od velike koristi u nastavku ovog izjednačenog trećeg seta.

Prvu sledeću priliku za osvajanje drugog seta imao je u 12. gemu, ali se Argentinac izvukao iz 0:40 situacije, što nestvarnim forhendom što Novakovim greškama, pa je odluka o pobedniku trećeg seta pala u taj brejku.

Tu je Đoković zadržao prefektan učinak na ovogodišnjem Vimbldonu i slavio sa 7:2 za vođstvo u setovima od 2:1 (7:6).
 

DRUGI SET

Gotovo preslikan početak drugog seta, ali nažalost s potpuno drugačijim ishodom. Ponovo je Novak u šestom gemu imao brejk prilike, čak četiri, ali nije iskoristio nijednu, pa je Argentinac to znao da kazni u narednom gemu na servis srpskog tenisera, kada ga je brejknuo bez izgubljenog poena.

Ali, ni to nije pokolebalo Đokovića, koji već u narednom gemu ponovo ima priliku da vrati sve na staro, ali opet ne uspeva i tu je praktično rešen drugi set (5:3).

Nole je dobio naredni servis gem, ali je isto učinio i Del Potro, te tako dobio drugi set sa 6:4.

PRVI SET

Uvodni set obeležili su serveri, sve do šestog gema koji je trajao punih 10 minuta. Tu je Novak prvi put zapretio, imao i jednu brejk loptu, ali se Delpo izvukao i zadržao svoj servis.

Ono što nije bilo dobro u Noletovoj igri je bekhend, jer je tim udarcem napravio većinu svojih neiznuđenih grešaka (12). Veoma čudno, ako se zna da je taj njegov udarac najbolji na svetu. Srećom, servis je bio na nivou i on ga je držao podalje od potencijalnog brejka Del Potra.

Ali, koliko smo to puta rekli za Srbina – najbolji kad je najteže! Đoković pravi brejk za 7:5 i nastavlja turnir bez izgubljenog seta.

Kladionice su, naravno, na Novakovoj strani, pa je kvota na pobedu srpskog tenisera svega 1,13, dok za jednu uloženu funtu na trijumf Del Potra možete dobiti 5,5. Naravno, samo ukoliko se dogodi iznenađenje...

Ostanite uz ALO.RS i Novaka Đokovića na njegovom putu ka drugoj vimbldonskoj tituli.

Poslednji komentari
  • Saso Vreme: 05.07.2013 18:18h

    Mnogo komplikuje nesto mi nije spreman djole !

  • milovan Vreme: 05.07.2013 19:43h

    SAMO NAPRED, PASCE I MAREJ.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP