Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

UBEDLJIVO PRVI

Nole ima 10.845 bodova više od Nadala!

Autor: Agencije | 13.07.2015 - 10:15:00h | Komentara: 0

Najbolji teniser sveta Novak Đković i dalje je neprikosnoven na prvom mestu ATP liste sa 13.845 bodova, ispred drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera koji ima 9.665 bodova.

Novak Đoković pobedio Marina u tri seta

Novak Đoković | Foto: Profimedia.rs

Đoković je osvajanjem treće titule na Vimbldonu, a druge zaredom odbranio 2.000 bodova, a isti slučaj je i sa Federerom, koji je i prošle godine poražen u finalu.

Treći je Britanac Endi Marej sa 7.810 bodova. Slede Stanislas Vavrinka, Kei Nišikori, Tomaš Berdih, David Ferer, Miloš Raonić, Marin Čilić... Zanimljivo je da Nole od Rafaela Nadala, nekrunisanog kralja šljake, koji je na desetom mestu, ima čak 10.845 bodova više!
Od ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki se vratio u Top 20 igrača na svetu, pošto je napredovao za četiri pozicije u odnosu na poredak pre Vimbldona.
Veliki skok, od čak 35 mesta, napravio je Filip Krajinović, sada 87. igrač na listi sa 575 bodova, dok je Dušan Lajović nazadovao za 10 pozicije i trenutno je 96. sa 540 bodova.

Ana Ivanović Vimbldon

Ana Ivanović | Foto: Profimedia

Kod dama najbolja srpska teniserka Ana Ivanović, uprkos ranoj eliminaciji na Vimbldonu, napredovala je za jedno mesto i sada je šesta na najnovijoj WTA rang listi sa 3.835 bodova.

Za razliku od nje Jelena Janković je posle dobrih igara na grend slemu u Londonu i plasmana u osminu finala skočila sa 30. na 25. mesto sa 1.915 bodova.
Bojana Jovanovski je sa 51. pala na 63. poziciju sa 875 bodova, dok je najveći pomak napravila Aleksandra Krunić, koja je napredovala za 15 pozicija. Krunićeva je trenutno 67. teniserka na svetu sa 838 bodova.
Jovana Jakšić je sa 229. pala na 234. mesto (190), a Ivana Jorović je 265 (158), što je napredak od četiri pozicije u odnosu na pre dve nedelje.
Amerikanka Serena Vilijams ubedljivo vodi na prvom mestu sa 13.161 bodom, ispred Ruskinje Marije Šarapove (6.490).

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP