Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ĐOKOVIĆ U POLUFINALU MASTERSA U ŠANGAJU

Nole isprašio i Monfisa!

Autor: M. Grujić | 12.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Novak Đoković je nastavio da krči put ka odbrani titule u Šangaju, gde je u četvrtfinalu turnira iz Masters serije eliminisao Gaela Monfisa rezultatom 6:7 (4), 6:2, 6:4. Srpski teniser se plasirao u polufinale gde će danas od 10.30 sati igrati protiv Žoa Vilfreda Conge.

Juriša na odbranu titule u Šangaju: Novak Đoković

Juriša na odbranu titule u Šangaju: Novak Đoković | Foto: AP - Fonet

Monfis je prethodno eliminisao Rodžera Federera i osokoljen tim poduhvatom u istom stilu je započeo duel sa Đokovićem. Francuz je uzeo brejk i poveo sa 1:0, međutim, ekspresno je drugi teniser sveta odgovorio i izjednačio na 1:1. Nekarakterističnu reviju brejkova rivali su nastavili tokom prvog seta koji je otišao u tajbrejk, a Monfis je uz malu pomoć sudije stekao psihičku prednost i poveo sa 1:0 u setovima.


Novaka nepravda nije previše zabolela. Brzo je preokrenuo tok susreta u svoju korist i ostavio Monfisa da se zbog nemoći svađa sa sudijom na komičan način. Francuzu je zasmetalo što ga je arbitar opomenuo jer je probio ograničenje od 25 sekundi, iako se “polomio” i odradio špagu u prethodnom poenu. Monfis je sačekao sledeću priliku i nakon nove prinudne špage, momentalno se ironično izvinio sudiji. Smeh publike mu nije pomogao jer je Novak izjednačio na 1:1 u setovima.

Propustio priliku: Gael Monfis

Propustio priliku: Gael Monfis | Foto: AP

Kako je meč odmicao, tako je tamnoputom teniseru bilo sve teže da se izbori sa bolovima u kuku, a Novak je šansu konačno iskoristio kod 3:3 i osvojio ključni brejk koji ga je odveo do pobede nakon dva sata i 22 minuta. Ovim trijumfom Đoković je zadržao stoprocentni učinak protiv Monfisa pošto je u devet susreta slavio isto toliko puta.


- Meč je bio fizički iscrpljujuć, ali bio sam svestan šta me čeka protiv Monfisa. Posle pobede nad Rodžerom Federerom, bio je pun samopouzdanja. Ova podloga u Šangaju je jedna od najbržih, što u potpunosti odgovara Gaelovom stilu igre, nije mu bio problem da se rastrči. Nije bilo lakih poena, za svaki sam morao da uložim veliki napor. Pokretljiv je, ali nije psihički stabilan igrač, pa sam znao da posle izgubljene prednosti neće moći da drži nivo igre i tu sam čekao svoju šansu - izjavio je Nole posle meča.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP