Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

OTVOREN PUT DO FINALA

Nole izbegao Marija i Fedeksa!

Autor: Tanjug | 11.01.2013 - 09:25:00h | Komentara: 1

Francuz Pol Anri Matje biće prvi protivnik Novaku Đokoviću na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu koje počinje u ponedeljak 14. januara, odlučeno je jutros žrebom u Melburnu.

Novak Đoković

U poteri za četvrtim peharom: Novak Đoković | Foto: Beta AP

Znatno teži posao od Đokovića na startu prvog ovogodišnjeg grend slem turnira imaće Janko Tipsarević i Viktor Troicki. Protivnik Tipsareviću biće ljubimac domaće publike Lejton Hjuit, dok će Troicki prolaz u drugo kolo morati da potraži preko Čeha Radeka Štepaneka.

Ispao Lajović, Dolonc prošla

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo kvalifikacija za Australijan open, dok je to pošlo za rukom Vesni Dolonc.

Bolji od Lajovića bio je Čeh Jan Mertl sa 2-1, po setovima 6:1, 6:7, 6:4, a Doloncova je pobedila Eriku Semu iz Japana sa 6:1, 6:3. Za plasman u glavni žreb turnira Vesna će igrati sa 138. teniserkom sveta Stefani Duboa iz Kanade.

Sva trojica srpskih tenisera nalaze se u istoj polovini žreba što teoretski znači da bi prvi srpski duel mogao da usledi u 3. kolu kada bi Đoković i Troicki podelili megdan, a drugi tek u polufinalu u kojem bi rivali bili Tipsarević i pobednik meča Đoković - Troicki.
To je, naravno, idealan scenario. Prethodno, do duela sa Troickim Đoković bi prvo morao da obedi Matjea, a potom pobednika duela Rajan Herison (SAD) - Santjago Hiraldo (Kolumbija).
Troickog, pak, na putu do novaka čekaju Štepanek i pobednik duela Felisijano Lopez (Španija) - kvalifikant.
Najzad, Tipsarevića posle Hjuita očekuje bolji iz susreta Lukaš Lacko (Slovačka) - Žil Miler (Luksemburg), a potom najverovatnije Francuz Žilijen Beneto.
Švajcarac Rodžer Federer i Britanac Endi Mari nalaze se u drugoj polovini žreba što znači da bi protiv najboljeg tenisera sveta i branioca titule u Melburnu Đokovića mogli da igraju tek u finalu.

Ana Ivanović

Teško od starta: Ana Ivanović | Foto: Beta AP

U konkurenciji teniserki Ana Ivanović će na startu Australijen opena igrati protiv Mađarice Melinde Cink, dok će se Jeleni Janković suprotstaviti Šveđanka Johana Larson.

Danijela Hantuhova iz Slovačke biće protivnica Ani Ivanović u drugoj rundi, dok bi Jelena Janković trebalo da igra protiv pobednice duela dve kvalifikantkinje. Posle 3. kola Srbija će imati predstavnicu manje, pošto je žrebom odlučeno da se tada sastanu Ivanović i Janković.
Marija Teresa Toro iz Španije biće prva prepreka Bojani Jovanovskoj.
Ukoliko je preskoči Jovanovski će se u 2. kolu sastati sa pobednicom meča Mirjana Lučić (Hrvatska) - Lusi Šafarova (Češka), a u sledećoj rundi suparnica će joj, najverovatnije, biti 12. nosilac, Nađa Petrova iz Rusije.
Otvoreno Prvenstvo Australije u tenisu počinje u ponedeljak 14, a završava u nedelju 27. januara.
Poslednji komentari
  • mole Vreme: 11.01.2013 11:41h

    Pitanje za admina? Kako je uspeo da izbegne Federera,zar oni nisu u razlicitoj polovini zreba? Znaci bilo je pitanje da li ce da izbegne Marija?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP