Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

FINALE

Nole, pokaži Endiju gde mu je mesto!

Autor: V. Nestorović | 27.01.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Srbija danas staje. Svi pogledi biće usmereni ka Melburnu, gde će (9.30 po našem vremenu) Novak Đoković u finalu Australijan opena voditi veliku bitku sa Endijem Marijem za ukupno četvrtu titulu, a treću vezanu na ovom grend slemu. Nole je za razliku od Škota imao jedan dan više za odmor, ali to po broju jedan na ATP listi neće imati previše uticaja na njihov okršaj.

Još jedna pobeda i titula: Novak Đoković

Još jedna pobeda i titula: Novak Đoković | Foto: AP

- Ne mislim da će to previše uticati na ishod meča, bez obzira na to što je Endi i igrao pet setova sa Federerom, jer se jednostavno nije potrošio tokom turnira, to mu je bio prvi ozbiljniji test. On je ujedno i jedan od fizički najspremnijih igrača na turu, tako da sam uveren da će biti spreman - rekao je Novak.


O tome koliko voli da igra u Melburnu, Novak objašnjava:

- Izuzetno mi prijaju uslovi ovde, naročito u „Rod Lejver“ areni. Ovo je moj najuspešniji grend slem turnir, zaista je neverovatan osećaj igrati u trećem uzastopnom finalu u Melburnu i jako sam ponosan na to. Titula na Australijan openu je početak sezone koji svako priželjkuje.

Poslednje instrukcije: Ivan Lendl i Endi Mari

Poslednje instrukcije: Ivan Lendl i Endi Mari | Foto: AP

Za razliku od rivalstva sa Nadalom i Federerom, srpski teniser gaji posebnu motivaciju kada je u pitanju Endi Mari, jer su isto godište.


- Samo je nedelju dana razlike između nas. Znamo se još otkako smo bili klinci sa 11,12 godina i zbog toga je naše rivalstvo specijalno. Ako bolje pogledate, Mesi i Fetel su takođe rođeni 1987, tako da je to, izgleda, bila dobra godina da dođete na svet. Kada smo bili klinci, sećam se da je Endi imao dugačku kovrdžavu kosu i bio je prilično bled, ali je tokom svih ovih godina izgleda nabacio boju trenirajući u Barseloni - prisetio se Novak.

Agasi: Tukao bih se sa Novakom
Andre Agasi, bivši broj jedan na svetu, zna kako bi se suprostavio Novaku Đokoviću.
- Verovatno bih se potukao sa njim u svlačionici pre meča. Možda bih tu imao šansu, možda, ne znam. Neverovatno je gledati kako se standard konstantno podiže. Počinjete da se pitate kako je to moguće - rekao je Agasi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP