Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

OTVORENO

NOLE: Pokojni patrijarh
Pavle mi je jedan od uzora!

Autor: Dražen Ostojić | 26.08.2013 - 18:44:00h | Komentara: 1

Naš i svetski najbolji teniser, Novak Đoković, izjavio je da da mu je pokojni patrijarh Pavle jedan od uzora.

Novak Đoković

Ponosan što je Srbin: Novak Đoković

- Pamtim lep citat patrijarha Pavla, jednog od najvećih ljudi koje je Srbija ikada imala. Bio je naš duhovni vođa dok nije preminuo 2009. Bio je veoma skroman čovek. Sestra mu je bila bolesna i svakog dana je išao javnim prevozom kako bi je posetio. Nije koristio automobile i uvek je rado razgovarao sa ljudima. Jedan mu je dečak tako rekao kako ima sve petice i kako je uspešan u školi. Patrijarh mu je na to odgovorio: "To je lepo, čestitam ti. Ali nisu ocene to što te čini čovekom, već tvoje ponašanje". Trudim se da to primenim i u životu - rekao je Novak.

Novak je u intervjuu listu "Njujorker" govorio o imidžu Srbije u svetu. Na pitanje da li misli da je pomogao da se u svetu promeni slika o Srbiji i da li je imidžu Srbije uopšte bila potrebna promena, Novak je odgovorio:

- Da! Ne želim da sudim ljudima, ali verujem da se pogrešno informisani. Sve je to posledica lošeg pisanja o Srbiji u poslednjih dvadeset godina. Ne kažem da je Srbija najbolja zemlja na svetu, ali ne zaslužuje ni takav tretman od svetskih medija. Kao neko ko je odrastao u Srbiji i ko poznaje njenu istoriju, znam koliko je nepravdi učinjeno našem narodu - rekao je Novak i dodao da su mediji "ispirali mozak" ljudima i da niko nije želeo da sasluša dužu verziju priče, koja je i istinita.
Novak je za kraj opisao i koliko mu je značio boravak na Hilandaru 2009. godine.
- Ceo dan smo provodili u molitvama, šetali smo, pomagali bratiji manastira u njihovim poslovima. Jeli smo dva puta dnevno, u šest ujutro i u šest popodne. To iskustvo mi je pomoglo da se vratim svojim korenima i samome sebi - otkrio je Nole.

Patrijarh Pavle

Novakov uzor: Pokojni Patrijarh Pavle | Foto: Beta

Poslednji komentari
  • Bekana Vreme: 27.08.2013 09:31h

    Добре и честите душе се препознају.Новак као честит ,млад човек и није могао ,а да се не диви покојном патријарху Павлу-нашем свецу. Дивно је што му је баш он узор.Само напред Ноле,прави људи су уз тебе,да те подрже,а када је тешко да те разумеју. Не треба се освртати на лоше и злонамерне људе,којих је нажалост много и једва чекају да посрнеш,па да дају одушка својој злоби и комплексима.Идемо даље,царе!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP