Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NOVAK ĐOKOVIĆ I POSLE ŽENIDBE NASTAVLJA VLADAVINU

Nole, šampione, bićeš još jači!

Autor: S. Vrakela | 29.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Čim je svetom protutnjala vest da se Novak Đoković verio sa dugogodišnjom devojkom Jelenom Ristić, oni koji prate Noletovu karijeru (s pravom) su se zabrinuli i zapitali - da li je ovo i kraj dominacije srpskog tenisera? E, pa nije ukoliko bude sledio primer, recimo, Rodžera Federera.

Nastavljaju  po starom:  Novak Đoković  i njegova  verenica  Jelena Ristić

Nastavljaju po starom: Novak Đoković i njegova verenica Jelena Ristić | Foto: AP

Privatan život tenisera umnogome se razlikuje od, recimo, fudbalera. Dok se trkači za „bubamarom“ vrlo rano žene (bar većina njih) ne bi li se samodisciplinovali, udarači žute loptice to čine uglavnom pred kraj profesionalne karijere.


Novak: Ne odustajem od svetskog broja 1!


Najbolji teniser sveta poručio je da neće odustati od borbe za prvu poziciju na ATP listi, uprkos tome što Španac Rafael Nadal ima priliku da ga već posle turnira u Pekingu skine sa trona.
- Dokle god postoji šansa, boriću se za mesto broj 1. Ali opet, Nadal je bez sumnje najbolji igrač ove godine, ja sam imao uspone i padove, međutim, i dalje je to veoma dobra sezona za mene. Ove nedelje fokusiraću se na ovaj turnir, gde tradicionalno imam dobre rezultate - rekao je Đoković.

Đoković je trenutno na vrhuncu svoje karijere, što se tiče znanja, iskustva i fizičkih sposobnosti, a glad za pobedama i peharima i dalje je kod njega jaka kao stena. Za sobom ima šest grend slem titula i sigurno nema nameru tu da se zaustavi. Bude li sledio primer Rodžera Federera, svog ljutog rivala na terenu, vitrina s trofejima biće mu znatno punija u godinama koje dolaze.

Švajcarac je posle ženidbe s Miroslavom Vavrinec osvojio čak četiri grend slem titule, što znači da ga promena u privatnom životu uopšte nije poremetila. Sličan slučaj je i sa Džimijem Konorsom, koji je pokorio Vimbldon i dva puta Njujork posle izrečenog sudbonosnog „da“, a istim uspesima može se pohvaliti i Noletov večiti kritičar Mats Vilander.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Reuters


Međutim, kako ne bi spavao na lovorikama, Đoković bi trebalo da zna i za druge primere. Lendl, Beker, Sampras i Edberg samo jednom su osvajali najvrednije turnire, dok bi savet onih kojima je tenis postao sekundarna stvar posle ženidbe, kao što su Bjern Borg i Džon Mekinro, svakako dobro došao, jer nisu imali puno razloga za radost na teniskom terenu, ostavši na istom broju grend slem trofeja kao i pre braka.

Rodžer Federer i Mirka Vavrinec

Rodžer Federer i Mirka Vavrinec


Zaključak - Nole, uživaj u novom životu i nastavi da pišeš istoriju belog sporta kao što si do sada činio, na samo sebi svojstven način i sa osmehom!

Mari, ti si sledeći!


Kada je prošle godine procurila vest da se Novak ženi, brojni mediji, posebno na Ostrvu, označili su Endija Marija kao budućeg kuma. Dvojica drugara još iz dečačkih dana nekako su imali sličan tok u profesionalnoj karijeri, pa ne bi čudno bilo ako bi i Mari uskoro objavio vest da se verio s devojkom Kim Sirs. Verovatno to nije hteo, ali je Nole svojom veridbom dodatno povećao pritisak na škotskog tenisera da krene njegovim stopama, a znamo kako se Mari teško nosi s pritiscima okoline...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP