Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NIŠTA NOVO

Nole savladao i Berdiha, na redu je polufinale!

Autor: Goran Anđelković | 09.11.2012 - 17:05:00h | Komentara: 1

Novak Đoković je uspešno okončao i treći meč u A grupi na završnom Masters turniru u Londonu.

Novak Đoković

Opravdao ulogu favorita: Novak Đoković | Foto: AP

Prvi reket Srbije i sveta savladao je Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 (6:2, 7:6), a kao što i rezultat pokazuje jedina neizvesnost bila je u drugom setu.

Nakon što je lako dobio prvi set, Nole je naišao na jači otpor rivala u nastavku meča. Na kraju, taj-brejk je odlučio u Đokovićevu korist, iako je Berdih vodio sa čak 5:1 u ovom delu meča.

Novak se sa ovom pobedom plasirao u eliminacionu rundu završnog turnira u godini. U polufinalu bi trebalo da se sastane sa Špancem Davidom Fererom ili Argentincem Del Potrom, koji posle prva dva kola u B grupi imaju izjednačen skor od jedne pobede i poraza u svojoj grupi.

Đoković: Moglo je i brže!

Posle trijumfa nad Tomašom Berdihom i plasmanom u polufinale turnira u Londonu, Novak Đoković je rekao da je najbolje igrao kada je to bilo najpotrebnije.

- Meč je možda trebalo i ranije da završim, ali dozvolio sam mu da se vrati u meč. Počeo je bolje da servira i bolje da igra, ja sam se malo povukao i to je rezultiralo prilično izjednačenim drugim setom u kojem je on mogao da slavi. Ipak, uspeo sam da odigram najbolje kada je bilo najpotrebnije i drago mi je zbog toga. Sada se okrećem polufinalu - rekao je Đoković.

Poslednji komentari
  • hromi daba Vreme: 10.11.2012 04:56h

    Berdiku si pokazao sta znaci, "strpljenje" Imao je on u rukama drugi set kod rezultata 5-1 u taj breku, mogao je cekati tvoju gresku i onda da se nada preokretu u 3 setu. Nitko ne moze reci da Berdik nema iskustva, koliko je velikih turnira preturio preko glave, na svakom je doziveo nesto sto ga je ocelicilo. Ovoga puta je Nole bio rigorozan, nije mu dozvolio da se raduje, a pobedu ce cekati do jednog lepog dana !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP