Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

Nole spremio torpedo i za Nadala!

Autor: M. Zdravković | 21.04.2013 - 07:15:00h | Komentara: 0

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, počistio je Italijana Fabija Fonjinija u polufinalu Mastersa u Monte Karlu - 2:0 (6:2, 6:1) i danas će u velikom finalu igrati za trofej protiv starog rivala, Španca Rafaela Nadala.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: AP

Podsetimo, njih dvojica su se sastali i u prošlogodišnjem finalu ovog turnira, kada je Nadal savladao Srbina rezultatom 6:3, 6:1, pa će biti zanimljivo videti ko će danas izaći kao pobednik iz duela dvojice asova, koji je sigurno postao teniski klasik poslednjih godina. Do sada su Nole i Rafa odigrali 34 duela, uspešniji je Španac sa 19 pobeda naspram Noletovih 14. Zanimljivo je da su poslednji put igrali jedan protiv drugog pre 314 dana, kada je Nadal slavio u čuvenom dvodnevnom finalu Rolan Garosa rezultatom 3:1.


- Rafa i ja uvek igramo duge mečeve. Biće to veoma zahtevan duel, ali nije ovo prvi put da igramo na šljaci. Nadam se da ću ovoga puta imati više sreće - izjavio je Đoković

Prozivke preko „tvitera“: Jelena i Novak

Prozivke preko „tvitera“: Jelena i Novak | Foto: FoNet / EPA

Kada je reč o novom trjumfu Đokovića na meču sa Fonjinijem, primetno je uzidazanje forme srpskog tenisera, i to u pravom trenutku. Kako se turnir u Monte Karlu bliži kraju, tako Novak igra sve bolje, a za razliku od prethodnih mečeva, Srbin je dominirao od prvog do poslednjeg poena u meču, koji je trajao samo 52 minuta!


Sigurno je Nole započeo meč na svoj servis, a onda odmah došao i do brejka za 2:0. Već u osmom minutu Đoković je vodio rezultatom 3:0 u gemovima, a italijanski teniser delovao je potpuno izgubljeno u odnosu na neke prethodne duele, kada je briljirao. Novak je, s druge strane, igrao potpuno racionalno, održavao je svoj servis, čekajući greške protivnika kojih je bilo taman koliko treba, pa je ubedljivom igrom u oba seta izborio plasman u finale.

Brani tron: Rafael Nadal

Brani tron: Rafael Nadal | Foto: FoNet

Bilo je u više navrata sasvim jasno da Fonjini nema snage da parira srpskom asu, a epilog svega je lagana i rutinska pobeda Đokovića, kojeg u nedelju u finalu očekuje duel sa Nadalom, inače, sedmostrukim uzastopnim šampionom Monte Karla.

Rafa počistio Congu sa šljake!
Rafael Nadal je u prvom polufinalu savladao Žoa Vilfrida Congu - 2:0 (6:3. 7:6). Španac je prvi set lako rešio u svoju korist, dok je u drugom ispustio prednost od čak 5:1, kada je, posle serije brejkova dozvolio Francuzu da se vrati u meč i izbori odlučujući taj-brek. Ipak, Rafa je bio siguran u završnici u kojoj je slavio glatko 7:3 i izborio prolazak u današnje veliko finale.

Tviter

Tviter

JECA: Nole, izazivam te ovim!

Novak Đoković i devojka mu Jelena Ristić ludo se zabavljaju na socijalnim mrežama, pa su tako na „tviteru” započeli mali rat.
„Front” je otvorio Novak odlukom da ne zaprati Jecu na poznatoj društvenoj mreži, a najbolji teniser sveta je „izazvao” svoju devojku dobrodošlicom u vidu fotografije na kojoj je „debela”.
To je, izgleda „ražestilo” Jecu, koja nije dugo čekala da mu odgovori, pa mu je samo kratko jednom fotografijom na svom profilu stavila do znanja šta misli o njegovim šalama. Simpatično...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP