Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

PREPOLOVIO PREDNOST

Nole stiže Nadala pre Pariza!

Autor: B. Vuković | 18.03.2014 - 09:50:00h | Komentara: 1

Put od 1.000 milja počinje jednim korakom, pa je tako i Novak Đoković polako, ali sigurno počeo da topi prednost Rafaela Nadala na vrhu ATP liste posle trijumfa u finalu Indijan Velsa nad Rodžerom Federerom. Od ponedeljka, Španac ima 2.230 bodova više od Srbina, što je pozitivan pomak od čak 1.595 bodova u odnosu na period pre Indijan Velsa. Daleko od toga da je smanjenje za 1.595 poena jedan korak, ali Rafa i dalje može mirno da spava na vrhu sa tako velikom bodovnom zalihom.

Sigurnim koracima  stiže Španca:  Đoković

Sigurnim koracima stiže Španca: Đoković | Foto: Profimedia.rs

 Kako je Nadal u jednom trenutku bio i na plus 4.000 poena, jasno je da je ovoliko umanjenje značajno, ali uzbuđenja tek predstoje, o čemu svedoče i Noletove reči.

- Znam da su mnogi sumnjali u mene, ali mi je titula u Indijan Velsu vratila samopouzdanje i zato mi je posebno draga - rekao je Đoković.

aMože se očekivati da u naredna dva meseca Nole dobrim partijama povrati lidersku poziciju, ali mnogo toga će zavisiti i od Španca. Sledi masters u Majamiju, na kojem Rafa nije igrao lane, dok Nole brani svega 90 bodova. Uzimajući u obzir Nadalovu lošu formu, nije isključeno da se prednost smanji za nekoliko stotina bodova.

Zatim dolazi ono glavno i sezona na šljaci, gde Španac brani čak 5.100 poena, a Đoković svega 1.910. Osim Monte Karla, koji je naš teniser osvojio prošle godine pobedom upravo nad kraljem šljake, Nole u Madridu i Rimu brani svega 190 bodova, dok u Barseloni nije igrao. To praktično znači da bi posle Rima, koji se završava 17. maja, Đoković mogao da dočeka pariski grend slem kao najbolji teniser sveta. Nije nemoguće da se tih 2.230 bodova prednosti istopi do tada, ali čak i da ne bude tako, tu je Rolan Garos, na kojem španski igrač mora da sačuva titulu i čak 1.280 bodova više od Đokovića, koji je prošle godine zaustavljen u polufinalu.


Težak žreb u Majamiju!

Novak Đoković će imati težak put do titule na mastersu u Majamiju, pošto se u njegovom delu žreba nalaze velika imena poput Conge, Marija i Federera. Napad na trofej Nole kreće od druge runde i pobednika duela Žeremi Šardi - Huan Monako. Potencijalni rival u trećem kolu je Florijan Majer, a onda slede Robredo ili Gulbis, Mari ili Conga, te Rodžer Federer u polufinalu.
Poslednji komentari
  • dada Vreme: 18.03.2014 16:38h

    .....Novak je bio lepsi kad je bio mladji ...recimo pre 5 godina

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP