Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

SVETSKA ANTIDOPING AGENCIJA DONELA NOVI ZAKON

Nole u nevolji zbog Troickog!?

Autor: Ekipa Alo! | 26.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Odluka Novaka Đokovića da u tim primi Viktora Troickog kao sparing partnera, mogla bi da mu napravi probleme kod Međunarodne teniske federacije (ITF), kojoj se to uopšte ne sviđa, jer je Troicki suspendovan zbog dopinga!

Nole i Viktor

Nole i Viktor

Zna se koliko je jako prijateljstvo između dvojice tenisera, zbog čega je Novak odlučio da izrazi svoj bunt zbog odluke Svetske antidoping agencije (WADA). Upravo će zbog toga stupiti na snagu novi zakon od 2015. godine prema kojem će postojati novi član „ZABRANJENO UDRUŽIVANJE“ i glasi ovako:


- Sportisti ili druge osobe ne smeju da sarađuju sa trenerima, lekarima i drugim članovima pomoćnog osoblja sportiste kojima je izrečena mere zabrane zbog povrede antidoping pravila. Neki primeri zabranjenog udruživanja su: treniranje, razvoj strategije, tehnike, nutricionistički ili medicinski saveti, terapija, tretman, prepisivanje lekova ili suplementacije, uzimanje telesnih uzoraka ili proizvoda tela na analizu, dozvola za zastupanje ili predstavljanje - navodi se u ovom članu.

To znači da bi Đoković bio suspendovan da je sada 2015. godina, pošto ne bi smeo da priđe Troickom. Iako ne rade ništa loše, u ITF-u nisu zadovoljni Novakovom odlukom da javno trenira i sparinguje sa teniserom suspendovanim zbog dopinga.

Inače, Đoković je juče na startu turnira u Dubaiju savladao Denisa Istomina (Uzbekistan) sa 6:3, 6:3, a u narednoj rundi igraće protiv Roberta Bautiste Aguta.
Poslednji komentari
  • dejo Vreme: 26.02.2014 09:43h

    Neka vidi taj ITF kako se ponasaju drugi inostrani teniseri

  • VladimirR. Vreme: 26.02.2014 11:30h

    A ne bi mu branili da s njim stupi u ljubavnu vezu?! Novak i treba da trenira sa dopingovanim sparing partnerima, da bi bio što bolji.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP