Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NIJE LOŠE

Nole za poraz dobio 1,45 miliona dolara!

Autor: V. Nestorović | 12.09.2012 - 10:16:00h | Komentara: 0

Novak Đoković nije uspeo da odbrani krunu osvojenu prošlu godine u Njujorku, slavio je njegov vršnjak iz Škotske Endi Mari nakon petočasovnog maratona, i to sa 7:6, 7:5, 2:6, 3:6, 6:2.

Dole, na kolena!

Elegantno! | Foto: Rojters

Al’ nije baš sve tako crno... Mnogima zvuči fantastično podatak da je naš teniser i pored poraza inkasirao 1,45 miliona dolara. Poraženom finalisti na turniru je pripalo 950.000 dolara, ali je Novak ugrabio i specijalan bonus od 500.000 dolara zarad toga što je zbirno bio najbolji učesnik Severnoameričke turneje (Toronto, Sinsinati, Njujork). S druge strane, Mari je s mnogo manje muke ostvario prihod od 1,9 miliona dolara, i to “samo zato” što je osvojio pehar na US Openu.

Ljuljaj me nežno!

Ljuljaj me nežno! | Foto: freedigitalphotos.net

 - Verovao sam da mogu do titule, izdržao sam sve i tako sam sakupio još četiri grend slem titule. Endi je dokazao da u svetskom tenisu trenutno postoji velika četvorka (u 2012. Nole je osvojio AO, Nadal Rolan Garos, Federer Vimbldon, a Mari US Open) i koliko je ovo jaka era u ovom sportu. Zaista je privilegija biti deo nečeg takvog - rekao je Novak, koji je zimus upravo u finalu grend slema u Melburnu u pet setova dobio Marija.

Vidi mama, tanjir za sarme!

Vidi mama, tanjir za sarme! | Foto: Rojters

Za Novaka sada sledi pauza do turnira u Pekingu, gde ne brani ATP bodove, do kraja godine putovaće i u Šangaj, Bazel, Pariz i London, a na pitanje novinara kako će se oporaviti od poraza u finalu US Opena odgovorio je:
- Potrebni su mi dani bez tenisa. Zaista sam dao sve od sebe i pokušao sam da pobedim, ali nisam smeo da dozvolim dva brejka na početku poslednjeg seta. Posle toga je bilo izuzetno teško da se vratim u igru, nisam uspeo. Igrali smo gotovo pet sati, obojica smo uložili veliki napor, a nisam uspeo da se snađem s dugačkim loptama, tako da sam često grešio - rekao je Nole.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP