Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

RADMILO ARMENULIĆ ZA ALO! O ĐOKOVIĆEVOJ KRIZI:

Noleta će svadba koštati i US Opena!

Autor: M. Zdravković | 16.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 4

Prvi put od 2008. godine, Novak Đoković je zabeležio dva poraza i dve rane eliminacije sa turnira u Torontu i Sinsinatiju, što je upalilo lampice u njegovom stručnom štabu. I sam Nole je svestan da se nalazi u možda najozbiljnijoj krizi u karijeri, i to svega desetak dana pred start US Opena, poslednjeg velikog turnira u sezoni.

„Nole je  protiv  veterana  Robreda  igrao kao  sparing  partner“:  Radmilo  Armenulić

„Nole je protiv veterana Robreda igrao kao sparing partner“: Radmilo Armenulić | Foto: Mitar Mitrović

Radmilo Armenulić, naš poznati teniski stručnjak, ističe da je za to pomalo kriva i loša odluka njegovog stručnog štaba da napravi predugu pauzu od čak mesec dana zbog venčanja sa Jelenom!


- Čudi me da tako iskusan igrač kao što je Boris Beker nije upozorio Novaka da ne bi smeo da pravi toliko dugu pauzu posle osvajanja Vimbldona. Razumem da se radilo o značajnoj stvari, ali je moj utisak da se možda malo duže i više slavilo nego što je trebalo. Nole se tokom tih dana previše opustio, manje je spavao i nije mislio na obaveze, što ga je sada omelo na turnirima u Kanadi i SAD - ističe Armenulić u razgovoru za „Alo!“.

Otkako su u braku,  skor pobeda i poraza  je 2:2: Jelena i Nole

Otkako su u braku, skor pobeda i poraza je 2:2: Jelena i Nole | Foto: Zoran Lončarević

 
Nekadašnji selektor naše Dejvis kup preprezentacije sumnja da će Đoković uspeti da podigne formu do US Opena, koji startuje 25. avgusta.
- Smatram da bi Đokoviću bilo bolje da je preskočio turnir u Torontu i započeo nastavak sezone tek od Sinsinatija. Bio bi sigurno malo svežiji i spremniji. Takođe, mislim i da će teško uspeti da povrati samopouzdanje i formu za svega desetak dana jer je to vrlo malo vremena. Ono o čemu Novak sada treba da razmišlja je kako da se posle US Opena što bolje spremi za finiš sezone. Ako mu je uteha, ima solidnu prednost u odnosu na Nadala i samo mu je potrebno da veže nekoliko dobrih mečeva i pobeda. Ako Nole nastavi sa porazima, gubi se psiha i sledi ozbiljan pad - upozorava Armenulić.

Na naše pitanje kako mu izgleda trenutna igra Novaka Đokovića, iskusni stručnjak odgovara:
- Mislim da je Đoković u velikoj krizi i da je sporiji nego pre pet ili šest meseci! U redu je izgubiti od Conge, ali od Robreda, veterana u 33. godini, to nikako nije dobro. Izgledalo je kao da je Novak sparing partner na tom meču jer ga je Španac baš uništio poenima. Đoković mora da shvati da ne može više samo da čeka greške protivnika, već da mora da se bori za svaki poen. Mora i da napreduje u igri na osnovnoj liniji, u tom segmentu je nekada bio najjači - zaključuje Radmilo Armenulić.

U krizi: Đoković

U krizi: Đoković | Foto: Profimedia

NOLE: Nisam ni blizu onoga što želim!


Posle poraza od Tonija Robreda u Sinsinatiju, komentar Novaka Đokovića je bio:
- Zaista mnogo, mnogo stvari u ovom trenutku ne funkcioniše u mojoj igri na betonu. Nažalost, tako je. Očigledno je da nisam ni blizu onoga što bi trebalo da igram, ali moram da se trudim, da nastavim da radim i treniram kako bih bio što bolji na US Openu - izjavio je Novak.

Poslednji komentari
  • mix Vreme: 16.08.2014 07:50h

    Nole je izgubio svoju ofanzivu, borbu za svaki poen , na teranje protivnika da gresi. Umesto toga ,on ceka gresku protivnika ali onda protivnik lako preuzima inicijativu i tera Noleta u odbranu a to vec nije njegova igra. Verujem da ce uspeti podici formu za USO i da cemo opet gledati pravog Noleta. Ako su ova dva velika turnira iza njega a njegoa prednost porasla u odnosu na nAdala, onda to nije ni tako lose jer se moze isplatiti iduce sezone. Sada je najvaznije da uspesno zavrsi sezonu.

  • Nikola Vreme: 16.08.2014 15:15h

    Opet potvrđeno!!! Ne može muškarac sam sebi da naškodi, onoliko koliko je žena u stanju :-)

  • rodoljub zaharijevic Vreme: 16.08.2014 17:11h

    naravoucenije,nemojte da se zenite,zasto vam to treba,armenulic brine ne moze da spava,kesa matora.

  • zaludan pop Vreme: 16.08.2014 19:38h

    Nole je toliko toga postigao i pokazao da je među najboljim teniserima, ali i ljudskim karakterima koje smo imali, tako da ne bi trebao da obraća previše pažnje na neki loš period. Možda bi mogao opuštenije, kao Federer na primer da igra i da uživa i u igri i u svojoj porodici i nekim drugim stvarima koje je žrtvovao zbog tenisa...Samo napred!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP