Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ZAVRŠNICA AUSTRALIJAN OPENA

Noleta više nema ko da zaustavi!

Autor: E. A. | 28.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Ranom eliminacijom Rodžera Federera, te jučerašnjim debaklom Rafaela Nadala protiv Tomaša Berdiha (2:6, 0:6, 6:7), Novak Đoković jedini je “preživeli” član velike teniske trojke. Svi preostali igrači u glavnom žrebu imaju negativan skor sa prvim reketom sveta, što srpskog asa stavlja u poziciju apsolutnog favorita za osvajanje prvog grend slem turnira u sezoni.

Ne može mu niko ništa: Novak Đoković

Ne može mu niko ništa: Novak Đoković | Foto: Profimedia

Miloš Raonić
(Kanada, skor protiv Novaka 0-4)
Siloviti server iz Podgorice prva je prepreka Đokovića na putu ka petom peharu u Melburnu. Miloša odlikuju, dakle, snažan servis i veoma precizan forhend. Međutim, ukoliko Noletov ritern bude na uobičajenom nivou, šanse naturalizovanog Kanađanina biće svedene na minimum.


Stanislas Vavrinka
(Švajcarska, 3-16)
Aktuelni šampion Australijan opena potencijalni je rival Đokovića u polufinalu. Sve bolji Švajcarac je trasirao svoj put u vrh svetskog tenisa prošle godine upravo u Melburnu, kada je u četvrtfinalu savladao Novaka, a na kraju i podigao vredan trofej. Stvari sada stoje značajno drugačije u svakom smislu, pa je Nole i protiv Stanislasa veliki favorit. U prilog tome idu i brojke koje su u potpunosti na strani srpskog tenisera.

Kei Nišikori
(Japan, 2-3)
Japanac je poslednji teniser koji je savladao Noleta na grend slemu. Bilo je to na US Openu prošle godine, ali mu se Novak u neku ruku revanširao u Londonu par meseci kasnije. Sada kada ga je Đoković dobro upoznao, teško je verovati da Nišikori može opet iznenaditi sebe pa i ceo teniski svet novim trijumfom nad Srbinom.

Tomaš Berdih
(Češka, 2-17)
Bez obzira na izvanrednu formu u kojoj se Berdih nalazi, pojačanim samopouzdanjem posle trijumfa nad Nadalom, Čeh jednostavno nema igru za Đokovića. Snažni udarač iz Noletovog komšiluka ne zna da se brani, pa ukoliko se ne bude igralo kako on želi, šanse za pobedu protiv Srbina ravne su nuli.

Endi Mari
(Škotska, 8-15)
Najveći uspesi Marija u karijeri vezani su za Novaka Đokovića, jer je upravo njega pobeđivao prilikom osvajanja grend slem titula. Između ova dva privatno dobra druga nema teniskih tajni, pa se jedino Marijev eventualni trijumf nad Đokovićem ne može smatrati iznenađenjem, mada je to neuporedivo lakše izgovoriti nego uraditi na terenu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP