Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

BRITANAC ENDI MARI ODUSTAO OD BEZGLUTENSKE ISHRANE

Noletova dijeta mi je fuj!

Autor: P. Vuković | 25.08.2013 - 08:45:00h | Komentara: 0

Endi Mari ne može da svari Noletovu dijetu! Britanski teniser priznao je da je pokušao da izvede nešto slično kao i naš as, da izbegava namirnice sa glutenom, ali da se zbog toga osetio grozno.

Ne može da svari: Endi Mari

Ne može da svari: Endi Mari | Foto: Reuters

Respekt između Marija i Đokovića postoji još otkako su bili klinci, ali s obzirom na to da se sada bore za svetski tron, logično je da nisu najbolji drugari i da neće biti sve dokobojica ne okače rekete o zid. Njihovo rivalstvo je kako fizičko, tako i taktičko. Da biste dobili rat, morate da iskoristite svaku prednost, pa makar se ona ogledala i u promeni režima ishrane.


Mari je neko vreme eksperimentisao sa Đokovićevim “proizvodom”, koji je nastao još pre tri godine u danima kada je Nole sarađivao sa Igorom Četojevićem, ali mu nije uspelo. Bezglutenska dijeta, prosto, ne funkcioniše za Škota.

- Pokušao sam, nije mi pomoglo. Više nisam na posebnoj dijeti. Jedem zdravu hranu, ali to nije ništa specijalno. Sinoć sam jeo crveno meso, noć pre toga piletinu, a dan ranije ribu. Samo se trudim da mi se ne ponavljaju isti obroci u nekoliko dana. Kada se pojavim na terenu, vodim računa da unesem dovoljnu količinu elektrolita, u zavisnosti od toga da li je napolju suvo, vetrovito ili vlažno. Ponekad tokom meča morate da popijete i do šest-sedam litara kako biste nadoknadili izgubljenu tečnost. Nije dovoljno samo piti vodu - objasnio je Mari, a preneo je „Ajriš tajms“.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Reuters

Škot vidi prednosti određenih režima ishrane, ali više nije opsednut time.
- Sve su stavke bitne. Prvo, važno je da unosite dovoljno energije, ali ništa ne može da zameni rad u teretani. Ako ne radite na spravama, a nađete dobro energetsko piće, nećete postići ništa. Morate da uložite dosta u rad van terena, u teretanu, i tada imate šansu.


On je na bezglutenskoj dijeti bio kraće vreme i odustao je.
- Tačnije, prvi put sam došao u dodir s tim pre dve godine, probao sam je nekoliko meseci, ali sam se osećao grozno. Izgubio sam svu svoju energiju i bio sam slab. Nije mi pomoglo uopšte, tako da sam se vratio uobičajnoj ishrani i od tada je nisam menjao - zaključio je Mari.
 

Nole: Jedem isti obrok svakog dana!


Novak Đoković je u svojoj knjizi „Servisom do pobede“, koja je izašla početkom avgusta, otkrio kako mu počinje dan i dotakao se priče o dijeti.
- Svakog jutra popijem čašu vode i radim istezanje, ponekad sa jogom i tai čijem, sve to traje 20 minuta. Jedem doručak koji je napravljen za moje telo i dan koji je preda mnom. Isti doručak koji jedem skoro svakog dana celog života - napisao je Nole.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP