Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

MEŠTANI KENDALA ŽELE DA SE ODUŽE NAŠEM TENISERU

Noletu dižu spomenik!

Autor: M. Zdravković | 04.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 3

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, osvojio je veliki broj trofeja u karijeri, a nakon Australijan opena dobio je i svoje selo na najmanjem kontinentu. Kendal, maleno mestašce na istoku Australije, sa svega 756 stanovnika, navijalo je u finalu za srpskog asa, koji im je pobedom nad Marijem ulepšao život.

Trijumf Srbina u Melburnu stanovnici Kendala su obeležili tortom

Trijumf Srbina u Melburnu stanovnici Kendala su obeležili tortom

Organizator turnira drugu godinu zaredom sprovodi takmičenje pod nazivom „AO tenis BLIC“, u kojem najveće teniske zvezde predstavljaju po jedno maleno mesto i lokalni teniski klub.


NOVAK: Hvala na podršci!


Stanovnici ovog mestašceta posebno su bili oduševljeni video-porukom, koju im je poslao lično Novak Đoković.
- Hoću da se zahvalim Kendalu i Nju Saut Velsu, koji su me podržavali ove godine. Tokom celog turnira osetio sam veliku ljubav i podršku, još od prvog susreta s njihovim predstavnicima. Hvala vam, drugari, ovaj trofej je vaš koliko i moj - poručio je Novak.

- Naš san se ostvario zbog Novakove titule. Zahvaljujući njemu, trijumfovao je i Kendal i svi smo uzbuđeni zbog toga. Ono što je najvažnije, trofej Australijan opena sigurno dolazi u naš grad - priča za „Alo!“ Rejčel Hadson, jedna od stanovnica ovog mesta i članica lokalnog teniskog kluba.


Naša sagovornica se nada da će Novakov uspeh u ime Kendala privući sponzore i zaintersovati ljude za ovaj ruralni deo Australije.


- Tokom turnira imali smo priliku da se naše mesto nađe u udarnim vestima. Evo, vi ste dokaz da se i u dalekoj Srbiji sad zna za nas. Ko zna, možda iz Srbije sada dođe i neki
turista.

Obradovao mestašce od 756 stanovnika

Obradovao mestašce od 756 stanovnika

Biće nam drago da vas ugostimo jer svaki Novakov zemljak je i naš prijatelj. Prijalo nam je njegovo obraćanje i to jedno „hvala“ svim stanovnicima Kendala ima ogroman značaj za sve nas. Iskreno smo navijali za Novaka, proslavljali smo svaki njegov poen. Ni kiša koja je padala tokom finala, nije nas poremetila - ističe Rejčel.

Gospođa Hadson nije lično upoznala Novaka, a otkriva nam i da u Kendalu razmišljaju čak i da mu podignu spomenik, jer je za sada jedina znamenitost ovog mesta bista pesniku Henriju Kendalu, po kome je ovo selo dobilo ime.
- Da nije Novaka, malo ko bi čuo za nas. Ovo malo mesto živi za tenis, to je sport koji obožavamo, a još više smo ga zavoleli otkako se pojavio vaš zemljak. U šali smo čak razgovarali i da bismo mogli da mu podignemo spomenik, ali bismo više voleli da nas prvo poseti sa porodicom - zaključuje gospođa Hadson, koja Srbiju “prepoznaje” još i po Ani Ivanović.
Poslednji komentari
  • Aca Vreme: 04.02.2015 11:25h

    Što da ne, ako imaju novca.

  • Dragan Vreme: 04.02.2015 12:21h

    I treba , proslavio ih je!

  • slovenac Vreme: 05.02.2015 17:12h

    PORUKA ZA MLADE, NEK SE UGLEDAJU NA OVOG MLADOG A VELIKOG SPORTISTU I ČOVEKA

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP