Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

ĐOKOVIĆ PONOVO OSTAO BEZ ROLAN GAROSA

Noletu je muka da gubi više u finalima!

Autor: V. Nestorović | 10.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Po onome što je prikazao u Parizu, Novak Đoković je bez sumnje igrao najbolji tenis na Rolan Garosu, zbog čega su mnogi verovali da će uspeti u onome što toliko priželjkuje, da slavi u finalu na pariskoj šljaci.

Emotivno je doživeo  poraz od Nadala:  Novak Đoković

Emotivno je doživeo poraz od Nadala: Novak Đoković | Foto: Profimedia

Nažalost, u okršaju sa Nadalom, sve se raspalo, Nole je čak i par puta povratio, kako on kaže, možda i zbog psihološkog aspekta, došlo je do problema sa stomakom, a kada se uzmu u obzir koliko je taj dan bilo vruće u francuskoj prestonici, sve što je moglo da pođe po zlu, pošlo je.


Dobra strana je što će Novak imati nedelju dana na raspolaganju da se odmori pred odlazak u London, gde je prošle godine takođe zaustavljen u finalu, zbog čega je upravo i legendarni Boris Beker doveden u njegov tim. Naime, srpski teniser je u prvih sedam finala na grend slemovima osvojio pet, ali je onda usledila serija od šest sa samo jednim trijumfom, i to na Australijen openu 2013. U ostalim slučajevima je teren napuštao pognute glave, ali sve bi to moglo da se izmeni već u Londonu.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Profimedia


Ne treba zaboraviti i da Novaka uskoro očekuju velike promene na privatnom planu, ženidba sa Jelenom Ristić, a onda će u oktobru postati i otac.
- Probaću da se vratim na prvo mesto ATP liste, jer je tenis svakako moja ljubav, posao i strast. Zato ću pokušati da skupim snage da osvojim sva takmičenja. Međutim, sa dolaskom bebe, tenis mi sigurno više neće biti glavni prioritet - rekao je nedavno Novak, koji je možda i zbog toga toliko silno želeo da ove godine slavi na Rolan Garosu.

Novak i Nadal

Novak i Nadal | Foto: Profimedia


Što se tiče uslova u Parizu, čak se i nedodirljivi Rafael Nadal u par navrata borio za dah, a njegov stric Toni je otkrio nakon meča:
- Na kraju trećeg seta Rafa nam je rekao da ima grčeve u listovima, a na kraju meča mi je tražio da zovem lekara, jer je bio praktično mrtav. Da nije osvojio četvrti set, bilo bi gotovo. Vrućina je bila teška, da se ušlo u peti set, Đoković bi slavio - rekao je Toni.

Vajda: Nole je borac, biće spreman za Vimbldon

- Zadovoljan sam kako je Novak igrao na ovom turniru, i možda je imao malo problema, ali borio se. Zaista je teško je izgubiti finale grend slema, ali i to je sport. Novak je borac i mislim da će se sada preorijentisati na Vimbldon. Biće spreman - rekao je Vajda.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP