Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

RADMILO ARMENULIĆ ZA ALO! O NEMINOVNOSTI PROMENA

Noletu treba novi trener!

Autor: E. A. | 04.10.2013 - 08:00:00h | Komentara: 0

Iako je Novak Đoković iz Pekinga oštro demantovao pisanje francuskog „Ekipa“ da bi, nakon osam godina saradnje, moglo da dođe do razlaza sa slovačkim trenerom Marijanom Vajdom, Radmilo Armenulić smatra da ga takav epilog ne bi iznenadio.

Ne odriče  se Vajde:  Đoković

Ne odriče se Vajde: Đoković | Foto: Reuters

Poznati teniski stručnjak u razgovoru za „Alo!“ otvoreno kaže:
- Smatram da je Novak odavno trebalo da promeni trenera! Ne zato što je Vajda loš stručnjak, daleko od toga, reč je o momku koji odlično poznaje trenerski posao, ali mislim da je došlo da zasićenja u njihovoj saradnji, Đokoviću je potrebno osveženje.

Vajda mu je posle osam godina postao kao član porodice, suviše su se intimizirali njih dvojica, postali su kao braća, a u takvom odnosu je teško izgraditi autoritet - smatra naš legendarni stručnjak.

Za promene u  Novakovom timu:  Radmilo Armenulić

Za promene u Novakovom timu: Radmilo Armenulić | Foto: Mitar Mitrović


Armenulić u razgovoru za naš list brani tezu o neminovnosti promene trenera.
- Svakom teniseru, pa i Novaku Đokoviću, potrebno je da kroz karijeru popravlja finese. Ivan Lendl je, recimo, tek u 27. godini popravio servis. Čovek se uči dok je živ - jasan je Armenulić.
Na pitanje ko bi to, u ovom trenutku, mogao da unese svežinu u Novakovu igru, naš sagovornik kaže:

- Pod jedan, voleo bih da vidim baš Ivana Lendla uz Novaka Đokovića. On je svetsko ime, kad radi ne voli da se šali, posvećen je tenisu 100 odsto. Ako ne Lendl, onda neka to bude Bred Gilbert, on bi dodatno unapredio Novakovu igru u ofanzivi. Ako bih morao da se opredelim za treće ime, neka to bude Bob Bret, trener Marina Čilića, čovek koji je trenirao i Borisa Bekera. Moj zaključak je - s Novakom je lako raditi, on je ogroman talenat, prihvata sugestije. Jeste Đoković kompletan igrač, ali šok-terapije dobro dođu, naročito sada, kada mu je ugroženo prvo mesto na ATP listi. Ponavljam, Vajda je dobar trener, ali je prevaziđen u ovom delikatnom trenutku - zaključuje Armenulić.

Treneri na ceni

Ivan Lendl
Rođen u Čehoslovačkoj, Lendl je tokom osamdesetih godina važio za jednog od najznačajnijih tenisera. Od 1992. godine dobio je i američko državljanstvo, a tek od kraja 2011. godine bavi se trenerskim poslom, i to u službi Endija Marija, koga je doveo do dve grend slem titule.


Bred Gilbert
Bred Gilbert kao igrač nije mogao da se pohvali trofejima, ali se ispostavilo da je mnogo bolji u ulozi trenera. Amerikanac je osam godina radio sa Andreom Agasijem, a pomogao je još i Endiju Rodiku, Endiju Mariju, Aleksu Bogdanoviću, Keiju Nišikoriju i Semu Kveriju. Trenutno radi kao televizijski komentator na ESPN-u.


Bob Bret
Čuveni Australijanac, koji je u Italiji osnovao tenisku akademiju, čak 24 godine se bavi trenerskim poslom i za to vreme je upravljao životima mnogih šampiona. Najveće ime je svakako Boris Beker, a kroz njegovu školu prošli su i Goran Ivanišević, Andrej Medvedev, Mario Ančić i Marin Čilić.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP