Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

BOGDAN OBRADOVIĆ, SELEKTOR DEJVIS KUP REPREZENTACIJE SRBIJE:

Normalnom teniseru ne bi trebalo da smeta da ga trenira žena!

Autor: D. Ostojić | 25.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Izbor Gale Leon Garsije za selektora Dejvis kup reprezentacije Španije otvorio je novo poglavlje u eri tenisa. Odmah su usledile kritike zbog toga što će jedna žena trenirati muškarce, a prednjačio je Toni Nadal, stric i trener slavnog Rafe. Međutim, naš selektor Bogdan Obradović nema ništa protiv noviteta.

Prva žena selektor Dejvis kup tima Španije: Gala  Leon Garsija

Prva žena selektor Dejvis kup tima Španije: Gala Leon Garsija | Foto: Profimedia

- Verujte mi, nije važno da li je selektor muško ili žensko. Ono što je najbitnije u tom poslu je da se selektor razume sa igračima, da ih poznaje i obrnuto. Ako je tako, uspeh je zagarantovan. Vidite, ja sam devet godina selektor našeg Dejvis kup tima, a nema šanse da bih ostao u tom poslu toliko dugo da sam i jednog jedinog trenutka osetio da nemam podršku igrača - iskreno će Bogdan u intervjuu za „Alo!“.


Stručnjaka koji je sa Srbijom osvojio „salataru“ 2010. godine pitali smo i šta misli, o tome kako bi, recimo, Moniku Seleš javnost u regionu prihvatila kada bi se, poput Gale Leon, prihvatila selektorskog posla u nekoj od bivših jugoslovenskih republika?

- Ako je to uopšte zanima i ako misli da bi to dobro radila, uz podršku saveza i igrača - onda, zašto da ne?! Ponavljam, nije bitan ni pol selektora, ni njegovo ime, ni karijera... Bitno je da se dobro poznaje sa igračima, da je sposoban da stvori dobru atmosferu u timu, da vredno radi sa njima. Samo tako je uspeh zagarantovan. Ne znam zašto se toliko Španci bune zbog Garsije, nisam baš informisan mnogo.

Smeta im žena u muškom tenisu: Rafa i Toni Nadal

Smeta im žena u muškom tenisu: Rafa i Toni Nadal | Foto: Profimedia

Znam da je Toni Nadal mnogo uticajan u tamošnjem tenisu i sigurno zna mnogo više od mene o izboru novog selektora. Međutim, znam da Španci mnogo više ulažu u tenis od nas, a da su ispali iz Svetske grupe, gde smo mi opstali. Njima bi bolje bilo da se okrenu tome da ta sredstva koja imaju utroše pametno, a ne da pričaju ko je i zašto selektor - zaključuje naš sagovornik.

Gala Leon odgovorila Toniju Nadalu: Kucaću pre ulaska u svlačionicu!


Prva žena selektor u istoriji španske Dejvis kup reprezentacije Gala Leon poručila je kritičarima njenog izbora, u čemu prednjači Toni Nadal, da se ne brinu i da će učiniti sve da Španija ponovo osvoji titulu šampiona. Podsetimo, Rafin stric je pre neki dan zapitao kako će ona „moći da komunicira sa igračima u svlačionici, budući da su oni tamo oskudno odeveni“?!
- Pre svega, kucaću pre nego što uđem u svlačionicu - uzvratila je na konferenciji za novinare u Sevilji takođe ironično, a potom dodala:
- Poštujem sva mišljenja koja sam ovih dana čula o sebi, ali ih ne delim. Poznajem vrlo dobro muški tenis i znam španske igrače. Cilj mi je da vratimo titulu Španiji!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP