Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

TENISER PLANIRA VENČANJE POSLE VIMBLDONA?

Novak i Jelena se uzimaju na Svetom Stefanu?!

Autor: Večernje novosti | 22.10.2013 - 12:40:00h | Komentara: 1

Novak Đoković i Jelena Ristić razmišljaju o tome da se zavetuju na večnu ljubav na obali Jadranskog mora. Par bi mogao da organizuje romantični događaj odmah posle Vimbldona sledeće godine

Jelena i Novak

Jelena i Novak | Foto: Andrew H. Walker

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i njegova verenica Jelena Ristić razmišljaju o tome da se zavetuju na večnu ljubav na obali Jadranskog mora! Mada konačna odluka u vezi sa svim detaljima i lokacijom još nije do kraja doneta, saznajemo da je par na pragu da organizuje ovaj romantični događaj na samom Svetom Stefanu, ili, pak, u neposrednoj blizini, u Miločeru, i to odmah posle završetka Vimbldona sledeće godine.

BEOGRAD I OPLENAC KAO OPCIJA
Novak i Jelena su razmišljali o i nekoliko drugih lokacija za njihovo venčanje. Pored Crne Gore, budući par je razgledao i varijante za organizaciju ceremonije u Beogradu, kao grad u kom su oboje rođeni i koji najviše vole, zatim pravoslavne hramove u prestonici. U opticaju su i neki od salaša u Vojvodini, zatim Kopaonik, kao mesto na kom je Đoković odrastao, Oplenac koji je oduševio našeg tenisera...

Druga mogućnost je da to bude na dan njegovog rođendana, 22. maja, odnosno posle US opena, na jesen.
Tek, istog dana bi trebalo da se obavi i građansko i crkveno venčanje. Susret sa matičarem bi mogao da se održi na Kraljičinoj plaži, nekadašnjem letnjikovcu kraljice Marije Karađorđević i kralja Aleksandra. Plaža je i dobila ime po kraljici Mariji, kojoj je ona bila omiljeno izletište. Važi za najlepšu na celom jadranskom jugu, duga je oko 120 metara i okružena čempresima i maslinama. Zbog konfiguracije terena, pristup plaži je moguć samo čamcem, pa garantuje neophodan mir i privatnost tokom ceremonije.

Druga varijanta bi mogla da bude hotel "Maestral", koji je jedan od najboljih objekata ovog tipa u celoj Crnoj Gori. Pored fantastične ponude soba i apartmana najviše kategorije, neposredno ispred je i hotelska plaža, na kojoj se sunce zadržava i do 20:30 uveče zbog odličnog položaja. Samim tim, ceo ambijent je savršen za organizaciju ovakvih događaja.

Ostrvo Sveti Stefan

Ostrvo Sveti Stefan je moguće mesto za venčanje slavnog para

Što se tiče crkvenog venčanja, na samom poluostrvu Sveti Stefan nalaze se tri manje crkve. Jedna od njih je Sveti Stefan, po kojoj je ostrvo dobilo ime, a nalazi se na najuzvišenijem delu ostrva. Tu je i crkva Aleksandra Nevskog, dok je ona najmanja, posvećena Preobraženju, na samom ulazu u gradić, koji je uskim nasipom spojen sa kopnom.

U neposrednoj blizini je i manastir Praskvica, duša Paštrovića, kako ga zovu, koji je proteklog meseca obeležio 600 godina postojanja. U riznicama čuva zlatni krst cara Dušana, putir ruskog cara Pavla, rukopisno Jevanđelje iz 1600. Gavrila Cetinjca, freske i ikone neprocenjive vrednosti, a temelji samog manastira potiču iz 1050. godine, dakle četiri leta pre podele hrišćanstva.

Prema našim saznanjima, ne očekuje se prevelik broj gostiju koji bi pristigli na venčanje u Crnu Goru u drugoj nedelji jula, s obzirom na to da je u planu da to bude događaj na koji će biti pozvani samo najbliži članovi porodice i dobri prijatelji. Novak i Jelena su se verili 23. septembra, na dan kada je Đoković proslavio 100. nedelju na ATP listi, odnosno na sedmogodišnjicu njihove veze.

Poslednji komentari
  • Ciroza Mozga Vreme: 23.10.2013 02:49h

    Što se tiče crkvenog venčanja, tu nema problema, jer sve svetinje koje navodite pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Međutim građansko venčanje u stranoj zemlji prema njihovim propisima i pravilima je besmislica, jer zašto bi se Novak i Jelena venčali da im pravila braka tumači strani matičar, i da se potpisuje u njihove matične knjige?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP