Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

BORIS BEKER, TRENER NAJBOLJEG SVETSKOG TENISERA

Novak je tvrd kolačić!

Autor: Ekipa Alo! | 15.07.2015 - 16:45:00h | Komentara: 0

Kad je najteže, Novak Đoković je najbolji. A kada u svom uglu ima i Borisa Bekera, onda je gotovo nepobediv. Prema rečima nekadašnjeg nemačkog tenisera i sada trenera svetskog broja jedan, Nole je borac koji se nikada ne predaje.

„On je pravi ulični borac.  Kada ga raskrvarite, on  se ne predaje, nego ide  napred“, kaže Nemac

„On je pravi ulični borac. Kada ga raskrvarite, on se ne predaje, nego ide napred“, kaže Nemac | Foto: Profimedia

- On je jedan tvrd kolačić. Pravi ulični borac. Kada stvari postanu teške, on postane bolji, a kada počne da krvari, on ide napred. Sa njim sam ostvario uspeh kao trener o kome nikada nisam mogao ni da sanjam - iskren je Beker, koji već 18 meseci sarađuje sa Đokovićem.

Uspešna  saradnja:  Boris Beker  i Novak  Đoković

Uspešna saradnja: Boris Beker i Novak Đoković | Foto: Profimedia

 

Nemcu ugovor ističe na
kraju 2015!


Ugovor između Novaka Đokovića i Borisa Bekera ističe na kraju 2015. godine, ali nema sumnje da će se saradnja nastaviti.
- Zaista trenutno ne razmišljam o tome. Rad sa Novakom mi veoma prija, napravili smo veliki napredak u odnosu na prošlu godinu i to je ono što je najbitnije u ovom trenutku - rekao je Beker.

O njihovoj saradnji i tome kako su se prilagodili jedan drugome, sam Novak objašnjava:
- Prošle godine u Rimu smo kliknuli. Pronašli smo pravu komunikaciju i to nas je odvelo do uspeha. Iskreno verujem da je on bio jedan od najjačih igrača na psihičkom planu i upravo je tu najviše doprineo mojoj igri. Sada sam sposoban da se suočim sa velikim preprekama, kao što je to bilo protiv Federera u finalu, i savladam ih. Koristim Bekerove savete, radim jednostavne stvari i to je to - rekao je Đoković.

Nakon Vimbldona, Novak će imati na raspolaganju gotovo dve nedelje za odmor pre nego što zajedno sa svojom ekipom i, naravno, Jelenom i Stefanom, otputuje preko Atlantika za Kanadu, gde ga očekuje učešće na Rodžers kupu u Montrealu. Prošle godine je ispao već u trećem kolu, ali ono što Novaka interesuje u ovom trenutku su dve stvari. Prvo, jedini masters koji mu nedostaje jeste onaj u Sinsinatiju (počinje 16. avgusta) i nakon toga US Open, gde je prošle godine zaustavljen u polufinalu od Nišikorija. Nema sumnje da bi Novak želeo 2015. godinu da završi sa 10 grend slem titula u džepu.

Ima 17 grend slem  titula: Federer

Ima 17 grend slem titula: Federer | Foto: Profimedia

Novak može za dve godine da prestigne Federera


Nedodirljivi Rodžer Federer je tokom karijere osvojio 17 grend slem titula, od čega poslednju 2012. godine. Da bi ga Novak sustigao, potrebno mu je još najmanje 8 grend slem titula, pod uslovom da Švajcarac u međuvremenu ne osvoji nijednu. Tako bi pet godina mlađi Đoković u naredne dve godine mogao i da prestigne legendarnog Federera, naravno pod uslovom da, počevši od US Opena, osvoji još osam vezanih grend slemova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP