Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

NAJBOLJI SVETSKI TENISER SE OPROSTIO OD LEGENDARNOG TRENERA

Novak: Jelena,
bila si dobri anđeo! (VIDEO)

Autor: V. Nestorović | 04.06.2013 - 14:30:00h | Komentara: 0

Novak Đoković će nositi Jelenu Genčić zauvek u srcu. Najbolji svetski teniser nije mogao da doputuje na komemoraciju legendarnog trenera iz Pariza, gde će pokušati da ostvari njihov zajednički san i osvoji Rolan Garos, a njegovo pismo koje je poslao iz prestonice Francuske pročitala je njegova majka Dijana:

Novak Đoković

Posle meča Nole napisao na kameri „Jeco, volim te“ | Foto: Ruters

“U životu si me pripremala
za mnoge situacije, za
pobede, za trijumfe, za naše
trofeje, ali za naš rastanak
potpuno sam nespreman“

“Draga moja Jelena, beskrajno sam tužan jer se danas opraštam od tebe. U životu si me pripremala za mnoge situacije, za pobede, za trijumfe, za naše trofeje, ali za naš rastanak potpuno sam nespreman. Opraštam se od tebe beskrajno tužan što ne mogu da te ispratim. Znam da bi se ljutila da odustanem i umanjim šansu da ispunim i ovu poslednju našu želju, da osvojim Rolan Garos”, naveo je Đoković.

Dijana Đoković

Dijana Đoković pročitala Novakovo pismo | Foto: Marko Metlaš

Jelena Genčić

Otišla u legendu: Jelena Genčić | Foto: Marko Metlaš

On se zahvalio na svemu što ga je Jelena Genčić naučila i što je od prvog dana verovala da će postati svetski broj jedan.

Sahrana sutra u
Aleji velikana

Sahrana Jelene Genčić će biti sutra u 15 sati u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

“Hvala ti na strpljenju, na ogromnoj ljubavi. Hvala ti na svakodnevnoj podršci, na savetima koje pamtim, na toplim rečima koje su uvek nosile neku vanrednu poruku. Znaš da sam ih sve upamtio i da se tvojih pravila uvek držim. Naš poslednji razgovor, pre dve nedelje, nije ukazivao da nešto nije u redu. Tužan sam jer si se i tada trudila da me oslobodiš bilo kakvih briga i uveravala me da je sve u redu, da si u bolnici jer je rutinska kontrola, da ne brinem, nego da pobeđujem. Bila si dobri anđeo. I kad si me trenirala i kasnije - gde god da sam bio, osećao sam tvoju podršku. Iskrenu. Snažnu. Bezrezervnu. Ostavila si neizbrisiv trag u našem tenisu. Dužni smo ti svi koji smo danas sa reketom u ruci. Obećavam ti da ću se potruditi da tvoje ime prenesem na buduće generacije i da tvoj duh večno bude prisutan na teniskim terenima”, napisao je Đoković.

Komemoracija Jelene Genčić

Đokovići i selektor su bili na komemoraciji | Foto: Marko Metlaš

U ime TSS-a, od Genčićeve se oprostio predsednik Upravnog odbora Toplica Spasojević, poslednji pozdrav od Teniskog kluba Partizan uputio je Sava Zorić, a emotivni govor imala je i njena nekadašnja saigračica Tamara Lukšić Orlandić.

Na komemoraciji je osim rodbine i prijatelja prisustvovala i ministarka sporta Alisa Marić, potom počasni predsednik TSS-a Slobodan Živojinović, selektor Bogdan Obradović, Srđan i Goran Đoković, Dušan Grujić, Radmilo Armenulić, kao i mnogi drugi poštovaoci Jelene Genčić.

Novak ostavio Jeleni Genčić poruku na kameri!

Naš i svetski reket broj jedan, morao je da igra četiri seta kako bi se plasirao u narednu rundu.

U nimalo lakom meču, pogotovo u emotivnom smislu zbog smrti legendarne Jelene Genčić uz koju je teniski prohodao, Nole je uspeo da napravi preokret i posle 0:1 stigne do četvrtfinla.

Možda je na slabiji start uticala i koincidencija da je meč počeo baš u trenutku kada i Jelenina komemoracija. Đoković nije bio sav svoj na terenu, a kada je konačno sredio misli i počeo da igra kako ga je Genčićeva učila, preskočio je Filipa Kolšrajbera.

A onda je još jednom pokazao koliko je ona bila važna u njegovom životu. Uz veoma emotivno pismo koje je poslao, ostavio je i poruku na kameri posle meča. Ovoga puta su izostali potpis, patkica, srce ili nešto od uobičajenih Novakovih šaljivih detalja. Sve je stalo u poruku koja je dovoljna sama po sebi.

- Jeco volim te. Zauvek u mom srcu - pisalo je na objektivu, bar na onom vidljivom delu, a onda je o tome pričao i sa Bredom Gilbertom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP