Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

MASTERS U PARIZU

Novak preslišao Vavrinku za polufinale!

Autor: M. Grujić | 01.11.2013 - 15:39:00h | Komentara: 0

Najbolji srpski teniser Novak Đoković lakše nego što je očekivao plasirao se u polufinale Masters turnira u Parizu, pobedivši Stanislasa Vavrinku sa 6:1, 6:4.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Reuters

Novak je već u drugom gemu iskoristio drugu brejk loptu i stekao opipljiviju prednost nad rivalom, koji je mogao momentalno da se revanšira, ali je srpski teniser ostao priseban, spasio dve brejk lopte i potvrdio vođstvo od 3:0. Švajcarac je u sledećem gemu samo spasio čast u prvom setu jer je novom serijom od tri uzastopna gema Đoković poveo sa 1:0 u setovima nakon svega pola sata igre.

Drugi set doneo je očekivanu igru sa obe strane, pa je tako nakon uvodnog 1:0 za Vavrinku, sledeći gem trajao čak 10 minuta i posle puno problema, Novak je izborio izjednačenje - 1:1. Srpski teniser je spremio protivnapad, poveo sa 40:0 na servis Švajcarca, ali je do brejka stigao umesto u trećem, tek u sedmom gemu kada je bez izgubljenog poena poveo sa 4:3 i trasirao sebi put ka polufinalu. Vavrinka se potrudio da učini duel još zanimljivijim jer je u poslednjem gemu vodio sa 30:0, ali Đoković je vezao četiri poena i upisao novi trijumf - 6:4.

Drugi teniser sveta će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Rodžer Federer - Huan Martin del Potro i nema sumnje da će ga na putu ka finalu čekati pravi izazov. U preostalim četvrtfinalnim mečevima Rafael Nadal će se sastati sa Rišarom Gaskeom, i pobednik tog susreta igraće protiv pobednika duela David Ferer - Tomaš Berdih. Ukoliko Nadal ispadne pre finala, Đoković ima šansu da se već ove nedelje vrati na vrh ATP liste.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP