Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

PRIJATELJSTVO

Novak prvi zvao Viktora da mu čestira pobedu

Autor: 24sata.rs | 22.07.2014 - 09:47:00h | Komentara: 0

“Šta ti je, bre, samo godinu dana nisi igrao... Ma, bravo Vićooo”, uglas su preko telefona uzviknuli Novak Đoković i selektor Dejvis kup tima Bogdan Obradović našem teniseru koji je posle godinu dana pauze zaigrao prvi meč i pritom pobedio. Prva “žrtva osvetničkog” pohoda Viktora Troickog na turniru u Gštadu bio je Austrijanac Dominik Tijem, koji je poražen rezultatom 7:6(4), 6:4.

Viktor Troicki

Bogdan Obradović i Viktor Troicki | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Obradović je ekskluzivno za “24 sata” ispričao kako su Đoković i on, koji su u vreme Viktorovog pobedničkog ritma sparingovali u Beogradu, doživeli njegovu pobedu.
- Ma bilo je divno. Jedva smo čekali da se završi meč da ga zovemo. Bio je ushićen a bogami i Novak i ja. Prvo smo mu čestitali a onda ga je Novak upitao: "Je li, s kim igraš u drugom kolu?". Kada mu je Troicki rekao, Novak je u svom stilu dobacio: "Aaaa, uvek imaš sreće u žrebu". Priznao nam je da je bio nervozan, da je imao blokadu u jednom delu meča, ali to je ono što mora sam da pregura - rekao je Obradović.

Viktor trijumfovao u borbi sa zemljakom

Viktor Troicki | Foto: FoNet / EPA

 
Selektor našeg tima nije opširno govorio o tome koliko je Viktorov povratak značajan za reprezentaciju.

- Užasno mnogo nam znači što je ponovo na terenu. Ne da bismo odmah s njim pobeđivali, već za budućnost našeg tima. Važno je da je u svom ritmu, da igra i dobija, baš kao recimo Duci Lajović, ili kad se Janko bude vratio - istakao je Obradoviću razgovoru za 24sata.rs.

Viktor Troicki i Novak Đoković

Viktor Troicki i Novak Đoković | Foto: 24sata.rs

Viktor je pobedio, Viktor je počeo da osvaja bodove. Nema dileme da će za nekoliko nedelja biti nadomak prvih 100, a uoči nove sezone i prvog grend slema u Melburnu, možda i u prvih 60, ko zna.

Publika u Gštadu je znala kroz šta je Troicki poslednjih meseci prolazio pa ga je ovacijama nagradila kada je izašao pred njih. Furiozno je Viktor počeo drugu deonicu, svom protivniku koji je servirao dozvolio je samo jedan poen te je odmah napravio brejk, a kada je napravio i drugi, za 5:2, činilo se da će priča biti završena za nekoliko minuta. Ipak, kada je naš as servirao za trijumf, austrijski suparnik je zaigrao sjajno, došao do tri vezane brejk lopte i treću iskoristio, pa je neizvesnost produžena.

Ali, ne zadugo, jer je posle ukupno 95 minuta borbe Troicki zadržao prednost brejka i, osvojivši i drugi set, ostvario godinu dana čekanu pobedu. Nije pustio suzu, nju je sačuvao za vreme kada bude proslavljao osvajanje prve titule po povratku “u život”.

Priliku za preskakanje drugog stepenika Viktor će imati u drugom kolu, u kome će se sastati sa pobednikom meča Andrej Golubjev - Inig Servantes

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP