Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Tenis

POBEDIO DOLGOPOLOVA

Novak se podigao iz totalnog ponora i prošao u četvrtfinale Majamija!

Autor: Blic | 01.04.2015 - 12:09:00h | Komentara: 0

Novak Đoković bio je pred drugim porazom u 2015. godini pošto je u osmini finala turnira u Majamiju imao minus od jednog seta i tri gema protiv Aleksandra Dolgopolova, ali je na kraju slavio sa 6:7(3), 7:5, 6:0.

Novak Đoković

Novak Đoković | Foto: Tanjug/ AP

Novak se malo našalio sa navijačima za 1. april, ali nije izgledalo kao dobra šala. Ipak, pri 0:3 rezultatu u drugoj deonici, Đoković je dodao gas, opustio ruku, napravio seriju i kao feniks izvojevao veliku pobedu.

Đoković je, u duhu onoga što je prikazao tokom celog tunira u Majamiju, imao velikih oscilacija u prvom setu, ali se činilo da će ipak doći do prednosti - ipak, to se nije desilo. Nakon izgubljene prve deonice, a onda i očajnog starta u drugoj, Novak je jurio i stigao Ukrajinca koji je u prvom navratu "namirisao krv", ali onda ušao u klopku iz koje nije mogao da izađe.

Novak je na startu imao sitnih problema protiv agresivnog Dolgopolova, ali je uspeo da povede sa 1:0, a onda je Ukrajinac demonstrirao silovit servis koji je onemogućio Đokoviću da uradi nešto više u nastavku duela. Kada je uvideo da će teško ići na protivnkov prvi udarac, Srbin je ostao na ideji da sačuva svoj, što je i učinio sa 2:1.


Dolgopolov je igrao vrlo jednostavan, ali ubitačan tenis, sa brzim zamahom pri servisu, tako da Novak nije imao mnogo vremena da se namesti i uzvrati riternom, pa je još jednom vrlo lako stiglo izjednačenja (2:2). Uz pomoć Noletovih grašaka, ukrajinski predstavnik je stigao do tri brejk lopte - prvu je spasao dobrih servisom, drugu posle prolaska protivnika na mreži, ali treća je ipak prošla (2:3).

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP